Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristit će 6+6

Odvjetnica aktivirala Banožićev saborski mandat pa zatražila njegovo mirovanje. Prozvala i medije: "Ugrožavaju istragu"

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Goran Mehkek/Cropix
Odvjetnica Marija Banožića potvrdila je da je podnijela zahtjev za aktivacijom njegovog saborskog mandata, naglasivši da je tu odluku donijela kao njegova odvjetnica koja ima njegove punomoći.

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Marija Banožića Ksenija Vržina podnijela je zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova saborskog mandata te korištenje opcije 6+6, koja Banožiću omogućava da koristi šest plaća i 50 posto plaće drugih šest mjeseci, poručila je u četvrtak.

"Podnijela sam zahtjev Saboru za aktivaciju njegovog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Podnijela sam i zahtjev Vladi za 6+6 opciju da koristi pravo šest plaća i 50 posto plaće drugih šest mjeseci", kazala je Vržina za RTL Danas.

Dodala je da je tu odluku donijela kao njegova odvjetnica koja "ima njegove punomoći", odnosno da ju nije angažirala Vlada.

"Ja sam tu odluku donijela kao njegova odvjetnica, a odvjetnica sam mu bila i u prethodnim slučajevima kada sam nastupala u njegovo ime", pojasnila je.

Povratak u politiku upitan

Bivši ministar Banožić završio je u KBC-u Osijek s teškim ozlijedama nakon što je u subotu u prometnoj nesreći svojim automobilom udario u drugo vozilo čiji je vozač Goran Šarić preminuo na mjestu.

Vržina je kazala da je Banožić i dalje u bolnici te je nepokretan, te dodala da ne zna hoće li se vratiti u politiku.

"Ne znam hoće li se vratiti u politiku ili ne, ali sam mu htjela ostaviti prostor da donese odluku najbolju za njega", ističe.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić - 3 prvi intervju Novi ministar obrane otkrio koji će mu biti prvi potezi i komentirao izjavu Grbina: "Kad završe izbori, siguran sam da će se njemu prvom gaće skinuti"

Vržina je poručila da je ovo "velika tragedija za obitelj poginulog Šarića, ali i obitelj Banožić koja izražava sućut obitelji preminulog".

Županijsko državno odvjetništvo priopćilo je da je Banožić nakon prometne nesreće imao nula promila alkohola u krvi, no u medijima se pojavila preslika analize koja to opovrgava.

"Mediji ugrožavaju istragu"

Vržina je kazala da mediji ugrožavaju istragu.

"Sve je u fazi izvida koji su tajni i nije mi jasno otkud informacije u medijima, trguje se s potencijalnim dokazima, ugrožava se cijela istraga i vrlo mi je teško govoriti o svim tim činjenicama. Ne znam otkud te informacije te dok nemam uvid u spis ne mogu govoriti o dokazima koji kolaju po medijima", izjavila je.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 20 Premijera novog ministra Plenković: "Beroš i ja jutros smo posjetili Banožića"

"Poginula je jedna osoba, a da bih govorila o obrani, moram dobiti uvid u spis ako je on okrivljenik u nesreći. Mediji su ga osudili, a on nije ni osumnjičen. Postoji pretpostavka nedužnosti. Sad on nema nikakva prava, sve mu je oduzeto, njegova prava kao okrivljenika narušena su i ovo je presedan", kazala je.

Dodala je da smatra da Banožić neće biti priveden jer s obzirom na loše zdravstveno stanje ne može utjecati na svjedoke.

"On ima prijelome, nepokretan je, nije vjerojatno ni pod punom svijesti. Ne vidim kako bi mogao utjecati na tijek eventualne istrage i potencijalne svjedoke", rekla je odvjetnica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene