Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli nalazi

Državno odvjetništvo objavilo Banožićev toksikološki nalaz

Državno odvjetništvo objavilo je veliko priopćenje o nesreći koju je izazvao bivši ministar Mario Banožić.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru još nije zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske zbog, kako je objavljeno, "sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu".

U vezi s izjavom zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru koja je rukovodila očevidom prometne nesreće u subotu, 11. studenog 2023., odgovaramo na zaprimljene upite novinara vezano za daljnje radnje ovoga državnog odvjetništva.

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za kazneni postupak, 11. studenog 2023. izdalo nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombija te nalog Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić za toksikološko vještačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, a ti su nalozi 12. studenog 2023. potvrđeni u pisanom obliku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna našli i drogu FOTO Otmičar iz Dubrovnika uhićen u susjednoj zemlji: Nađeni u apartmanu, on priveden u gaćama!

Ovo je državno odvjetništvo 13. studenog 2023., tijekom poslijepodnevnih sati, zaprimilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi).

Kod Banožića nije utvrđena prisutnost alkohola ili droge

Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila u trenutku prometne nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika. 

Dodatno, ovo je državno odvjetništvo Policijska uprava vukovarsko-srijemska, Postaja prometne policije Vinkovci, obavijestila da su na traženje vještaka koji je prisustvovao očevidu ponovno izišli na mjesto događaja radi dodatnih mjerenja.

Ovo državno odvjetništvo provelo je test razmjernosti vezano za objavu ove informacije s obzirom na odredbu članka 60. Zakona o državnom odvjetništvu, te je županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, sukladno stavku 3. citiranog članka ("Državni odvjetnik može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost. U takvom slučaju javnost će se obavijestiti samo o radnjama koje su poduzete ili se poduzimaju, bez navođenja imena sudionika u postupku i sadržaja tih radnji.") procijenio da je moguće objaviti priopćenje ovog sadržaja, uvažavajući sve zakonske odredbe o pretkaznenom i kaznenom postupku s naglaskom na zaštiti probitaka kaznenog postupka.

Pročitajte i ovo Mario Banožić KBC Osijek Stigle najnovije informacije o Banožićevu zdravstvenom stanju

Državno odvjetništvo nastavit će s provođenjem zakonom propisanih hitnih dokaznih radnji radi donošenja državnoodvjetničke odluke u ovom predmetu.

Ujedno, a povodom informacija objavljenih u medijima vezano za radnje provedene u bolnici i od drugih osoba, naložit će nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida radi provjere njihove točnosti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene