Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg Tina Šunjerge zbog ubojstva roditelja te protiv njegovog 20-godišnjeg prijatelja zbog neprijavljivanja ubojstva. U objavljenom priopćenju otkrili su do sada nepoznate detalje mučnog događaja.


Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Šibeniku u ponedjeljak je podiglo optužnicu protiv Tina Šunjerge, 20-godišnjaka kojeg terete da je krajem ožujka ove godine u Čistoj Velikoj ubio svoje roditelje Silvanu i Marina, a optužnica je zbog neprijavljivanja tog kaznenog djela podignuta i protiv njegovog 20-godišnjeg prijatelja.

Vezani članci Nevolje s tehnologijom ''Tata, pa zašto si to napravio?!'': Kad se roditelji dokopaju tehnologije, gori su od male djece Tate se trude Tate se silno trude, ali ne ide im baš: Neki su poslali dijete u školu samo u gaćama, ali ima i gorih

Šunjergi stavljaju na teret da je 25. ožujka ove godine, između 14:30 i 17 sati ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda, priopćeno je iz ŽDO-a.

Dok su obavljali radove u jednom polju na području Čiste Velike, Šunjerga je roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i usput dovesti prijatelja da im pomogne raditi, a zapravo se po prethodno stvorenom planu da ih taj dan ubije, uputio do obiteljske kuće uzeti iz sefa očev pištolj.

Nasilno je otvorio sef i uzeo pištolj marke 'Crvena zastava', a onda nazvao prijatelja i lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Momak je na to pristao, a kako je Šunjerga tražio da prvo odu u polje, zaputili su se na tu lokaciju i tamo zatekli samu majku jer je otac nešto prije iz polja otišao kući.

Majka ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo u kojem je Šunjerga sjeo na stražnje sjedalo, odmah iza majke kojoj je oko 16:30 sati tijekom vožnje sin uperio pištolj u glavu i ubio je.

Učinio je to bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem. Izvukao je pištolj iz pojasa hlača i ispalio majci metak u potiljak glave.

Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.

Šunjerga se s tijelom nesretne žene u vozilu, odvezao Saxom kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo žene propucane u glavu, a onda se u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je oko 17 sati, s planom da ubije, ušao u garažu u kojoj se nalazio njegov otac, inače policijski službenik.

Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine, a potom hladno, dok su pričali o nekakvim ključevima, hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predjelu potiljka.

Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja, koji je pobjegao iz automobila kad je vidio kako ovaj ubija majku, Županijsko državno odvjetništvo tereti za neprijavljivanje tog teškog kaznenog djela.

Izašao je iz vozila i otišao svojoj kući, a da nadležnim tijelima nije prijavio počinjenje tog kaznenog djela, iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, kažu u županijskom tužiteljstvu koje je u optužnici zatražilo da se Šunjergi produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od uhićenja u Tribunju dan nakon ubojstava. (Hina)