Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu Tina Šunjerge (21), koji je ubio vlastite roditelje 2017. godine u Čistoj Velikoj, te ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina.


Šunjerga je prethodno na Županijskom sudu u Zadru osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija (Foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL) Uhitili Francuza: Ubio svoju suprugu, četvero djece i dva psa. Zakopao ih ispod terase obiteljske kuće Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Detalji ubojstva u Solinu: "Mladić je nakon kobnog uboda pokušao pobjeći. Zvao je oca koji živi u istoj kući"

"Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolostima te ocijenio da izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u prvostupanjskom postupku pretjerano naglašava retributivnu sastavnicu svrhe kažnjavanja. Kazna dugotrajnog zatvora na koju je Vrhovni sud Republike Hrvatske osudio optuženika primjerena je i osobnosti optuženika, specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji", javljaju s Vrhovnog suda

Protiv ove presude dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, a o žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.