Paralelno s prosvjedom nastavnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u subotu oko podne održan je i prosvjed "žutih prsluka Hrvatske" na istom mjestu. Nekolicina žutih prsluka okupila se i na riječkom Korzu, ali i u Puli na Portorati.

Galerija


Prosvjednici su rekli kako se na ovaj način bore za prava radnika i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. "Žuti prsluci Hrvatske" okupili su se na Trgu bana Jelačića, gdje su se željeli pridružiti prosvjedu profesora i nastavnika zbog slučaja u Čakovcu, no policija im to nije dopustila. Nakon toga prosvjednici su s Trga bana Jelačića krenuli u povorci od dvjestotinjak ljudi prema Glavnom kolodvoru.

Vezani članci Raskol u zbornici (Foto: Dnevnik Nove TV) Raskol u zbornici! Za gotovo isti posao i tisuću kuna manja plaća: "Osjećam se loše zbog toga, učitelji će biti nezadovoljni" Prosvjed medicinskih sestara u Zagrebu (Foto: Čitatelj) Prosvjed medicinskih sestara: ''Na izmaku smo snaga'', ''Bolnice će postati mrtvačnice''

Prosvjednici su od glavnog zagrebačkog trga do Glavnog kolodvora povikivali "HDZ lopovi!", no nije zabilježen nikakav ozbiljan incident.

Po dolasku na Glavni kolodvor, prosvjednici su se uputili kroz Importanne centar prema zgradi Gradske Skupštine te zatim Holjevačkom pored NSB-a pa nakon toga i Slavonskom avenijom pored zgrade HRT-a. Zatim su se preko Trga bana Jelačića uputili prema Markovom trgu, gdje ih je dočekala policija.

Na Facebooku je osnovana grupa "Žuti prsluci Hrvatske", a trenutno broji više od 14.000 članova. Grupu je osnovala neparlamentarna stranka "Slobodna Hrvatska".

Prosvjedi u Hrvatskoj organizirani su po uzoru na one u Francuskoj.

Više tisuća učitelja prosvjedovalo u Zagrebu: "Ovo danas nisu škole za život, nego škole opasne po život"

U Zadru prosvjed zbog puštanja Daruvarca na slobodu: "Sram vas bilo! Hoćemo pravdu!"