Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 10
Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 10 Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Danas se na sjednici Odjela za prekršaje javnog reda i mira Visokog prekršajnog suda raspravljalo o zakonitosti oslobađajuće presude Marku Perkoviću Thompsonu zbog uzvikivanja pozdrava ''Za dom spremni'' na početku pjesme Bojna Čavoglave. Od tri predložena stava niti jedan nije dobio potrebnu većinu glasova, pa će se o tome raspravljati i na sjednici svih sudaca Visoko prekršajnog suda.


Odjel za prekršaje iz područja javnog reda i mira i javne sigurnosti Visokog prekršajnog suda danas je na sjednici, između ostalog, raspravljao i o zakonitosti oslobađajuće presude pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zbog uzvikivanja ''Za dom spremni'' na početku pjesme Bojna Čavoglave.

Vezani članci Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr) Visoki prekršajni sud odlučio da Thompson ne krši zakon pozdravom "Za dom spremni"? Marko Perković Thompson (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ravnateljstvo policije o presudi za uzvikivanje pozdrava ZDS na javnom mjestu i hoće li policija za to podnositi prekršajne prijave: "Apsolutno"

''Tijekom rasprave iznesena su tri stava, od kojih nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela. Stoga je odlučeno da se pitanje ima raspraviti na sjednici svih sudaca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske'', priopćili su s Visokog prekršajnog suda nakon sjednice.

Podsjetimo, Visoki prekršajni sud u prosincu prošle godine odlučio je da pozdrav "Za dom spremni" u Thompsonovoj pjesmi nije protiv zakona, iako je isti sud u drugim slučajevima već pet puta pravomoćno presudio da se taj pozdrav protivi zakonu.