Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznesena tri stava

Nisu se složili oko presude Thompsonu: O uzviku ''Za dom spremni'' raspravljat će se na sjednici svih sudaca Visokog prekršajnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se na sjednici Odjela za prekršaje javnog reda i mira Visokog prekršajnog suda raspravljalo o zakonitosti oslobađajuće presude Marku Perkoviću Thompsonu zbog uzvikivanja pozdrava ''Za dom spremni'' na početku pjesme Bojna Čavoglave. Od tri predložena stava niti jedan nije dobio potrebnu većinu glasova, pa će se o tome raspravljati i na sjednici svih sudaca Visoko prekršajnog suda.

Odjel za prekršaje iz područja javnog reda i mira i javne sigurnosti Visokog prekršajnog suda danas je na sjednici, između ostalog, raspravljao i o zakonitosti oslobađajuće presude pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zbog uzvikivanja ''Za dom spremni'' na početku pjesme Bojna Čavoglave.

Pročitajte i ovo Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr) odluka zaustavljena Visoki prekršajni sud odlučio da Thompson ne krši zakon pozdravom "Za dom spremni"? Slika nije dostupna Reagirali i brojni stručnjaci Ravnateljstvo policije o presudi za uzvikivanje pozdrava ZDS na javnom mjestu i hoće li policija za to podnositi prekršajne prijave: "Apsolutno"

''Tijekom rasprave iznesena su tri stava, od kojih nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela. Stoga je odlučeno da se pitanje ima raspraviti na sjednici svih sudaca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske'', priopćili su s Visokog prekršajnog suda nakon sjednice.

Podsjetimo, Visoki prekršajni sud u prosincu prošle godine odlučio je da pozdrav "Za dom spremni" u Thompsonovoj pjesmi nije protiv zakona, iako je isti sud u drugim slučajevima već pet puta pravomoćno presudio da se taj pozdrav protivi zakonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene