Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr)
Marko Perković Thompson (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Presuda još nije odaslana jer je zaustavljena u evidenciji sudske prakse - posebnom sudskom odjelu koji analizira svaku novodonesenu presudu i utvrđuje je li ona sukladna prethodnim presudama.


Visoki prekršajni sud odlučio je da pozdrav "Za dom spremni" u pjesmi "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Thompsona nije protiv zakona, iako je isti sud već pet puta u drugim slučajevima pravomoćno presudio kako je taj pozdrav protiv zakona, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Vezani članci Marko Perković Thompson (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ravnateljstvo policije o presudi za uzvikivanje pozdrava ZDS na javnom mjestu i hoće li policija za to podnositi prekršajne prijave: "Apsolutno" Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 16 Visoki prekršajni sud odlučio: "Za dom spremni" kažnjiv i u pjesmi Bojna Čavoglave!

Kao najviši sud u prekršajnoj grani sudovanja, Visoki prekršajni sud nadležan je i za ujednačavanje sudske prakse u Hrvatskoj, a presuda još nije odaslana jer je zaustavljena u evidenciji sudske prakse - posebnom sudskom odjelu koji analizira svaku novodonesenu presudu i utvrđuje je li ona sukladna prethodnim presudama toga suda te Suda EU-a i suda u Strasbourgu, piše spomenuti list.

Ako Vijeće odluči da je presuda suprotna dosadašnjoj praksi, predmet se vraća na ponovno odlučivanje, a ako pak odluče da je presuda valjana, ona postaje pravomoćna i šalje se strankama.