Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad
Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad Foto: screenshot Google Maps

Nakon što je u četvrtak prijepodne izrečena žurna mjera izdvajanja dvoje djece iz jedne obitelji zbog procjene ugroženosti života, otac je navalio i fizički nasrnuo u prostoriji Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu kojeg je zaštitarka svojom pribranošću zaustavila.


Nakon incidenta u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu na zaštitarku, oglasio se Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Povodom napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad izražavamo duboku zabrinutost za sigurnost zaposlenika u sustavu socijalne skrbi. Pravodobni izostanak odgovornih na govor mržnje i pozive na linč socijalnih radnika polučio je ogromnu i nenadoknadivu štetu svim radnicima u sustavu.

Gotovo je nemoguće u našem humanom sustavu raditi ovaj izuzetno težak, kompleksan i zahtjevan posao u atmosferi straha od mogućih fizičkih i verbalnih napada. Takvo ponašanje korisnika, a i šire javnosti sasvim sigurno ne doprinosi kvaliteti profesionalnog rada zaposlenika u sustavu socijalne skrbi.

Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo"

Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Zahtijevamo da se žurno procesuira svaki govor mržnje, poticanje na nasilje i fizičko nasilje nad zaposlenicima u sustavu socijalne skrbi, te da se poduzmu sve mjere zaštite kako bi svi zaposlenici u sustavu mogli neometano i bez pritiska mogli raditi svoj izuzetno težak i zahtijevan posao na dobrobit korisnika i društvene zajednice.

Pozivamo sve članove Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske da nam prijave svaki verbalni ili fizički napad ili prijetnju. U tom slučaju sindikat će im osigurati svu pravnu pomoć i zaštitu'' stoji u priopćenju Jadranke Dimić, Predsjednice Sindikata.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju