Potres jačine 3,2 prema Richteru zatresao je jutros područje Drniša. Građani tvrde kako je potresu prethodila eksplozija, no seizmolog Krešimir Kuk naglašava kako je to uobičajeno jer je potres bio plići i da se zapravo ne radi o eksploziji.


Jutros malo prije šest sati zabilježen je umjereni potres jačine 3,2 prema Richteru na području Drniša, s epicentrom kod Peručkog jezera.

Vezani članci Novi potres kod Siska Novo podrhtavanje tla na Baniji: "Jaka detonacija, cijela se kuća zatresla, tlo pod nogama puno jače" Nevenka Šušković Kako ide obnova nakon zagrebačkog potresa? "Čekamo i zovemo, na telefonu smo stalno i pitamo. Hodamo po institucijama. Nitko nema odgovora"

Seizmolozi kažu kako je riječ o seizmički aktivnom području i nije neobično da se tamo događaju potresi. Prema dojavama građana su rekli kako je potresu prethodila i eksplozija.

"Kad je potres blizak i što je plići to se jače doživljava kao udarac i kao eksplozija. Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca i do sada je tamo također već petnaestak potresa zabilježeno", rekao je seizmolog Krešimir Kuk.

"Magnitude su uglavnom dva i tri prema Richteru kao što je mrvicu jači ovaj današnji potres, dakle ti epicentri nalaze se u okolini planine Svilaje", dodao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr