Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnitude 3,2 prema Richteru

Nakon jutrošnjeg potresa seizmolog pojašnjava: "Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca"

Potres jačine 3,2 prema Richteru zatresao je jutros područje Drniša. Građani tvrde kako je potresu prethodila eksplozija, no seizmolog Krešimir Kuk naglašava kako je to uobičajeno jer je potres bio plići i da se zapravo ne radi o eksploziji.

Jutros malo prije šest sati zabilježen je umjereni potres jačine 3,2 prema Richteru na području Drniša, s epicentrom kod Peručkog jezera.

Pročitajte i ovo Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina" Krešimir Kuk i Dina Ćevid - 4 Nastavak seizmičke aktivnosti Seizmolog o potresima koji su pogodili Zagreb: "Nakon toga ih je zabilježeno još 6-7"

Seizmolozi kažu kako je riječ o seizmički aktivnom području i nije neobično da se tamo događaju potresi. Prema dojavama građana su rekli kako je potresu prethodila i eksplozija.

"Kad je potres blizak i što je plići to se jače doživljava kao udarac i kao eksplozija. Ovo epicentralno područje se aktiviralo krajem prošlog mjeseca i do sada je tamo također već petnaestak potresa zabilježeno", rekao je seizmolog Krešimir Kuk.

"Magnitude su uglavnom dva i tri prema Richteru kao što je mrvicu jači ovaj današnji potres, dakle ti epicentri nalaze se u okolini planine Svilaje", dodao je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene