Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijen i treći zahtjev za pritvaranjem Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Zdenko Posavec odbio je zahtjev za pritvaranjem Branimira Glavaša uz obrazloženje da dokazi o njegovom navodnom utjecanju i pritisku na svjedoke nisu dostatni za određivanje pritvora.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zahtjev je temeljilo na navodnom pritisku Glavaša na četiri svjedoka.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Sudac Posavec je, pak, kako se doznaje od njegovog kolege i
glasnogovornika suda Krešimira Devčića, u svojoj odluci naveo da je do sada u istrazi saslušao 24 svjedoka te da mu se nitko od njih nije požalio na nekakav pritisak od strane Glavaša ili bilo koga drugoga. Među njima su bili i neki svjedoci za koje u tužiteljstvu tvrde da su bili pod pritiskom.

Posavec je stoga zaključio da nema bojazni da bi se utjecajem na svjedoke mogla omesti istraga koju protiv Glavaša i drugoosumnjičenog Krunoslava Fehira vodi od sredine lipnja ove godine.

Tužiteljstvo u roku dva dana ima pravo žalbe o kojoj odlučuje
izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. Odluka tog vijeća je pravomoćna.

Zagrebačko tužiteljstvo do sada je u dva navrata tražilo pritvaranje Glavaša, no oba zahtjeva su im odbijena, kao i žalbe na te odluke.

Glavaša tužiteljstvo tereti da je osobno naredio zlostavljanje i
ubojstvo srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje troje srpskih civila.

Krunoslav Fehir, drugoosumnjičeni za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku, sumnjiči se da je zlostavljao jednog zarobljenog civila i pucao u njega. On je pred istražnim sucem priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene