Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na novinarski upit o jučerašnjem sastanku predstavnika hrvatske vlade i Crkve u vezi s povratom imovine oduzete za komunističke vladavine, premijerka Kosor je u Zadru rekla da se razgovaralo o neriješenim pitanjima povrata crkvene imovine te kako pretpostavlja da to nikomu u Hrvatskoj ne smeta.


'Čula sam komentare Zorana Milanovića, ali su oni očekivani, s obzirom na to da smo ga svi skupa u Hrvatskoj jedva nagovorili da dođe pozdraviti Svetog Oca', rekla je Kosor.

'Stajalište ove vlade vrlo je jasno - treba raditi na povratu imovine onima kojima je nepravedno oduzeta i to je bila tema jučerašnjeg sastanka, a nikakve konkretne odluke nisu donesene', rekla je Jadranka Kosor.

Predsjednik SDP-a Milanović je naime danas za neke elektroničke medije izjavio kako povrat imovine oduzete Crkvi u vrijeme komunističke vladavine - nije nova obveza, da je riječ o obvezi koja je određena međunarodnim ugovorom koji obvezuje Hrvatsku. 'Kakav je da je, no zašto nije riješen i godinama traje, to je drugo pitanje. Predizbornim vremenom koristimo se svi da bismo se nekomu svidjeli. Postoje, doduše, različiti motivi', kazao je Milanović.

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Milanovićevoj izjavi o izbjeglicama i reakcijama iz SAD-a: "Teško je biti upečatljiv i primijećen, ali njemu je to uspjelo" Andrej Plenković - 1 Plenković o susretu na Pantovčaku: "Jedina tema bila je nabava aviona. Zajedničko polaganje vijenaca? Ne moramo više o tome divaniti"