Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kosor o sastanku s Crkvom

'Očekivani komentar, Milanovića smo jedva nagovorili da pozdravi Papu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novinarski upit o jučerašnjem sastanku predstavnika hrvatske vlade i Crkve u vezi s povratom imovine oduzete za komunističke vladavine, premijerka Kosor je u Zadru rekla da se razgovaralo o neriješenim pitanjima povrata crkvene imovine te kako pretpostavlja da to nikomu u Hrvatskoj ne smeta.

'Čula sam komentare Zorana Milanovića, ali su oni očekivani, s obzirom na to da smo ga svi skupa u Hrvatskoj jedva nagovorili da dođe pozdraviti Svetog Oca', rekla je Kosor.

'Stajalište ove vlade vrlo je jasno - treba raditi na povratu imovine onima kojima je nepravedno oduzeta i to je bila tema jučerašnjeg sastanka, a nikakve konkretne odluke nisu donesene', rekla je Jadranka Kosor.

Predsjednik SDP-a Milanović je naime danas za neke elektroničke medije izjavio kako povrat imovine oduzete Crkvi u vrijeme komunističke vladavine - nije nova obveza, da je riječ o obvezi koja je određena međunarodnim ugovorom koji obvezuje Hrvatsku. 'Kakav je da je, no zašto nije riješen i godinama traje, to je drugo pitanje. Predizbornim vremenom koristimo se svi da bismo se nekomu svidjeli. Postoje, doduše, različiti motivi', kazao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene