Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojni rok i njegovo eventualno uvođenje, trebali bi biti puno modernije koncipirani, smatra predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o uvođenju vojnog roka govorila je u intervjuu za Televiziju Student. Smatra da bi trebao biti modernije koncipiran te da bi se za njega trebala plaćati naknada - onima koji ga odslužuju.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Bivšu predsjednicu već dugo nismo vidjeli, ali sada se pohvalila gdje uživa, neki su joj priznali da im baš fali Srdačan pozdrav Miroslava Škore i Kolinde Grabar-Kitarović - 1 Sad si ljube ruke, a prije su se ovako častili: "Jadna je država u kojoj se predsjednica bavi srpskim čokoladicama" i "iskoristio je HDZ koliko je mogao"

"Mislim da obvezni vojni rok, ne onako kako smo ga imali ranije, nekih 6 mjeseci ili godinu dana, nego puno kraće, između jednog i tri mjeseca, čak i ne bi bilo loše rješenje. Posebno za studente i one koji završavaju školu i koji još ne mogu naći posao u tom nekom razdoblju.

Čini mi se da pruža jedno dodatno obrazovanje koje vidite u konačnici možete iskorisiti u slučaju prirodnih katastrofa, nepogoda, nesreća, da možete pomoći ljudima. Ali kao što i vidite, prijetnje se usložnjuju. Terorizam ne bira ciljeve. Ne želim nikog strašiti, međutim činjenica da uvijek moramo biti spremni na situaciju, da moramo znati reagirati potencijalno kako spriječiti, tako i pomoći u slučaju nekakvog takvog događaja.

Ali moja je zamisao bila takva da vojni rok ne bude nešto što morate odraditi za državu, nego da on bude puno modernije koncipiran i da se za to dobije određena naknada", poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je između ostalog pričala i o aktualnostima vezanim za različita područja. Otkrila je kako je dobila svoju prvu ocjenu u indeksu, pričala o svojim iskustvima na fakultetu, o reformi obrazovanja, o budućim perspektivama mladih u Hrvatskoj te o slučaju plagirane diplome Miljana Brkića.