Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za one bez posla

Predsjednica za vojni rok do 3 mjeseca, za kojeg bi se davala i plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni rok i njegovo eventualno uvođenje, trebali bi biti puno modernije koncipirani, smatra predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o uvođenju vojnog roka govorila je u intervjuu za Televiziju Student. Smatra da bi trebao biti modernije koncipiran te da bi se za njega trebala plaćati naknada - onima koji ga odslužuju.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Ilustracija Neće biti lako Njemačka vraća vojnu obvezu? Pogled su skrenuli prema jednoj zemlji

"Mislim da obvezni vojni rok, ne onako kako smo ga imali ranije, nekih 6 mjeseci ili godinu dana, nego puno kraće, između jednog i tri mjeseca, čak i ne bi bilo loše rješenje. Posebno za studente i one koji završavaju školu i koji još ne mogu naći posao u tom nekom razdoblju.

Čini mi se da pruža jedno dodatno obrazovanje koje vidite u konačnici možete iskorisiti u slučaju prirodnih katastrofa, nepogoda, nesreća, da možete pomoći ljudima. Ali kao što i vidite, prijetnje se usložnjuju. Terorizam ne bira ciljeve. Ne želim nikog strašiti, međutim činjenica da uvijek moramo biti spremni na situaciju, da moramo znati reagirati potencijalno kako spriječiti, tako i pomoći u slučaju nekakvog takvog događaja.

Ali moja je zamisao bila takva da vojni rok ne bude nešto što morate odraditi za državu, nego da on bude puno modernije koncipiran i da se za to dobije određena naknada", poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednica je između ostalog pričala i o aktualnostima vezanim za različita područja. Otkrila je kako je dobila svoju prvu ocjenu u indeksu, pričala o svojim iskustvima na fakultetu, o reformi obrazovanja, o budućim perspektivama mladih u Hrvatskoj te o slučaju plagirane diplome Miljana Brkića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene