Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijezir prema akademskoj zajednici'

Pravni fakultet najavio obustavu nastave na početku akademske godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najave Filozofoskog fakulteta da kreće u štrajk, Pravni fakultet je poslao priopćenje u kojem obavještavaju da zbog novih zakonskih prijedloga obustavljaju nastavu.

U očitovanju Pravnog fakulteta Zagreb stoji kako je tijekom proteklih mjeseci sveučilišna zajednica nebrojeno puta argumentirano upozorila na prijedloge novih zakon. No, ističu kako se Vlada na to nije obazirala te prijedloge zakona uputila na izglasavanje u saborsku proceduru, iako je Senat Sveučilišta u Zagrebu, vršno predstavničko tijelo najvećeg i najstarijeg hrvatskog sveučilišta, jednoglasno zaključio da navedeni nacrti nisu prikladni. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve"

Iz Pravnog fakulteta kažu kako je ovim potezom Vlada izrazila prijezir prema hrvatskoj akademskoj zajednici te tako obustavila svaku nadu u dijalog sa sveučilištem o novim prijedlozima.

Vijeće Pravnog fakulteta stoga obavještava studente da ako prijedlozi navedenih zakona ne budu povučeni iz zakonodavne procedure, nastava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nastava u akademskoj godini 2011./2012. neće započeti.

'Vijeće odbacuje pokušaje Vlade da svoje vlastite ciljeve koje namjerava postići ovim zakonima opravda pridruživanjem Hrvatske Europskoj uniji', stoji u priopćenju. Naglašava se kako se spornim zakonskim prijedlozima Hrvatska ne približava europskim standardima već upravo suprotno. Navodi se kako mnoga su rješenja sadržana u prijedlozima viđena u mnogim državama jugoistočne Europe, u kojima su slične promjene zakonskog okvira dovele do uništenja javnog obrazovanja na korist privatnih učilišta koja pružaju neadekvatno obrazovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene