Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Istraga o smrti

Počela obdukcija tijela generala Praljka: ''Rezultati će biti uskoro''

Slobodan Praljak u haškoj sudnici na dan kad je popio bočicu otrova i preminuo (Foto: Dnevnik.hr)
Slobodan Praljak u haškoj sudnici na dan kad je popio bočicu otrova i preminuo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Haški sud pokrenuo je neovisnu istragu kao dopunu nizozemskoj istrazi o smrti Slobodana Praljka. U međuvremenu je potvrđeno i da je započela obdukcija tijela generala.

Nizozemsko tužiteljstvo počelo je obdukciju tijela Slobodana Praljka. Na zahtjev Haškog suda nazočna su i dvojica hrvatskih promatrača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju bivšeg predsjednika Mesić zbog prijetnji dobio zaštitu, na optužbe odgovara: "Svjedok ne smije biti ni na čijoj strani'' Suđenje bh šestorci (Foto: AFP) BEZ POSLJEDICA ZA HRVATSKU Bivši član obrane Gotovine i Markača: Zločinački pothvat upotrebljava se već 20 godina, to nije ništa posebno

Rezultati obdukcije trebali bi biti poznati vrlo brzo, reklo je u petak Hini nizozemsko državno odvjetništvo.

Sud je objavio kako je pokrenuo svoju neovisnu istragu nakon što je Praljak  preminuo posije ispijanja otrova u sudnici Haškog suda. 

Glasnogovornik Tribunala Golčevski demantirao je informacije da je preminuo već u zgradi suda. Službenu istragu vodi nizozemska policija.

„Haški sud pokrenuo je neovisnu stručnu istragu kao nadopunu nizozemskoj istrazi smrti Slobodana Praljka. Neovisna stručna istraga usredotočit će se na unutarnje procedure suda, u skladu sa standardnim procedurama", kaže Nenad Golčevski, glasnogovornik Haaškog suda
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene