Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti pokrenule istragu

Glasnogovornik Haškog suda: "Praljak nije umro u sudnici"

Slobodan Praljak popio otrov u sudnici (Foto: ICTY/Dnevnik.hr)
Slobodan Praljak popio otrov u sudnici (Foto: ICTY/Dnevnik.hr) ICTY/Dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Slobodan Praljak popio otrov u sudnici (Foto: ICTY/Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nenad Golčevski, glasnogovornik suda u Haagu, komentirao je neovisnu istragu koju Tribunal pokreće vezano uz smrt generala Slobodana Praljka, koji je tijekom izricanja presude popio otrov, nakon čega je preminuo.

"Da bi se upotpunila nizozemska istraga u vezi sa smrću Slobodana Praljka, tajnik Tribunala pokrenut će istragu koja će se baviti unutarnjim radom Tribunala u vezi sa smrću Praljka", rekao je Golčevski, dodavši da je cilj istrage fokusirati se na postojeće procedure Tribunala, analizirati ih i napraviti preporuke koje bi mogle služiti drugim sudovima. Istraga će početi sljedeći tjedan i cilj je dostaviti izvještaj prije završetka rada Tribunala", rekao je Golčevski, piše N1 televizija.

Pročitajte i ovo Jadranko Prlić i Slobodan Praljak (Foto: AFP) Nakon reakcije Haškog suda Prlićev odvjetnik Karnavas: "Praljak nije bio romantična budala, njegov čin je časni prkos generala" Suđenje bh šestorci (Foto: AFP) BEZ POSLJEDICA ZA HRVATSKU Bivši član obrane Gotovine i Markača: Zločinački pothvat upotrebljava se već 20 godina, to nije ništa posebno

Upitan je li se Haškom sudu ranije dogodilo da neki optuženik unese otrovnu tvar u sudnicu, Golčevski je rekao da ne znaju za takav presedan. "Znamo da su se takve stvari događale na nacionalnim sudovima, ali ne na Tribunalu", rekao je.

Istaknuo je da nisu točni navodi da je Praljak preminuo u sudnici.

"Tribunal je obaviješten oko 14:25 tog dana, već daleko iza vremena kad je Praljak prebačen u hašku bolnicu", rekao je Golčevski, dodavši da je Praljkovo tijelo u nadležnosti nizozemskih vlasti te da nema informaciju gdje se obavlja obdukcija.

Sud je istoga dana kontaktirao i obitelj Slobodana Praljka, koja je prva obaviještena o nesretnom događaju, dodao je.

Iako je glasnogovornik izjavio kako Praljak nije umro u sudnici, reporterka Nove TV Ivana Petrović od visokih diplomatskih izvora doznala je kako je Praljak preminuo u zgradi suda te je u bolnicu prevezen mrtav.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene