Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porazna analiza

Objavljen popis zemalja najboljih za umirovljenike, nećete se šokirati kad vidite kako stoji Hrvatska

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Global Retirement Index objavio je rang-listu država koje su najbolje za umirovljenike. Na prvom mjestu nalazi se Norveška, a na popisu nema Hrvatske.

Global Retirement Index sastavio je popis top 40 država svijeta koje su najbolje za život umirovljenika. Umirovljenici najugodnije žive u Norveškoj koja je zauzela prvo mjesto. Slijede Švicarska, Island, Irska, Australija i Novi Zeland. Hrvatska se, nažalost, ne nalazi na popisu.

Infografika prikazuje rang-listu država svijeta koje su najbolje za umirovljenike.

Ilustracija Lista najboljih zemalja za umirovljenike (Foto: Marko Picek/Pixsell)

Global Retirement Index u svakoj je državi analizirao visinu mirovine, zdravstvenu skrb, okoliš i općenite uvjete života umirovljenika. Na temelju ovih analiza sastavljen je odabir najboljih 40 država za život u mirovini. 

Pročitajte i ovo Policija i Hitna pomoć Istraživanje u tijeku Strava u Dalmaciji: Policija upala u kuću, dočekao ih je strašan prizor

Naši su susjedi na popisu. Slovenija se nalazi na visokom 21. mjestu, ispred Japana, Francuske i Italije i drugih ekonomski razvijenih država, dok se Mađarska nalazi na 32. mjestu. Na samom dnu liste, na 40. mjestu nalazi se Grčka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene