Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže dodatne mjere

Povišicu im je pojela inflacija: "Nikad veće usklađenje mirovina i nikad veće siromaštvo"

Za 15-ak dana umirovljenicima će na račun sjesti mirovine za kolovoz i to uz rekordnu povišicu od 8,4 posto. Prosječna mirovina će porasti 40-tak eura, a oni s najmanjim mirovinama mogu računati na dodatnih 25 eura. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina

Na kraju vrućeg i skupog ljeta, umirovljenicima stiže olakšanje. Mirovine će im porasti najviše u gotovo četvrt stoljeća. Rekordna povišica iznosi 8,4 posto, prosječna mirovina će porasti 40-tak eura, a oni s najmanjim mirovinama mogu računati na dodatnih 25 eura.

Međutim, uz povijesno visoku inflaciju i rekordna povišica za mnoge je nedovoljna, a kad mirovine rastu sporije od plaća, umirovljenici klize u neimaštinu.

"Nikad veće usklađenje i nikad veće siromaštvo. I nakon ovog će sve veći broj umirovljenika biti ispod linije siromaštva", istaknuo je Milivoj Špika iz inicijative Umirovljenici zajedno.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin misterij i teorije zavjere Je li Prigožin uopće mrtav? "Možda uskoro objavi novu snimku na kojoj se nešto dernja i kaže da se zadržao u Damasku"

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući"

Optužbe da su zaboravili najpotrebitije u Vladi odbacuju i tvrde da im se pomoglo i kroz jednokratne dodatke od 1200 kuna. Ipak, umirovljenici traže dodatne mjere, uključujući i uvođenje 13. mirovine.

Više o ovoje temi možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene