Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBITELJSKA TRAGEDIJA

Mladi Hrvat poginuo u Kanadi, njegovi najmiliji ne mogu do tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužna priča stiže iz Koprivnice. 29-godišnji Branimir Poljak poginuo je u Kanadi prilikom slijetanja s makadamske ceste proteklog vikenda, a obitelj nikako ne može doći do njegova tijela.

Branimir Poljak iz Koprivnice u svibnju 2014. godine otišao je raditi na farmu svinja u kanadsku pokrajinu Manitoba. Na rad u inozemstvo odlučio se zbog novca i potrebe da život svojoj obitelji učini boljim.

Poslali smo upit kanadskoj bolnici u kojoj je preminuo 29-godišnji Branimir i do objave ovog teksta nismo dobili odgovor. No, proteklog vikenda Branimirova obitelj prima informaciju kako je on mrtav. Ovu tužnu vijest javio im je njegov prijatelj koji im je ujedno dao i kontakt bolnice u koju je stradali dovezen.

U 4 sata ujutro obitelj je nazvala bolnicu i dobila informaciju o Branimirovoj smrti. No, pet sati nakon toga, u 9 sati ujutro, na vrata im zvoni hrvatska policija i priopćuje kako je Branimir u bolnici na aparatima. Pripadnici policije pitaju obitelj želi li donirati njegove organe.

'Koliko smo upućeni, srce je još uvijek radilo kad su ga skinuli s aparata bez da su nas kontaktirali', u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr rekla je Branimirova sestra Tanja te dodala kako tijelo nitko nije identificirao ni vidio.

Tanja nam je rekla kako zbog financijskih razloga obitelj nije u mogućnosti otputovati po tijelo pa su im iz Kanade predložili da tijelo kremiraju i stave u tamošnju zajedničku grobnicu.

'Pitali smo za pomoć Ministarstvo vanjskih poslova, Državni ured za Hrvate izvan RH, službu za međunarodnu pravnu pomoć. Svi su nam samo davali neke brojeve', tvrdi Tanja.

Obitelj je u kontaktu i s kanadskim odvjetnikom koji zastupa Hrvate i bavi se ovakvim slučajevima. No, za pokretanje slučaja i vraćanje tijela u Hrvatsku potrebno je 66 tisuća kuna. Obitelj taj novac nema.

Poslali smo upit kanadskoj bolnici u kojoj je preminuo 29-godišnji Branimir i do objave ovog teksta nismo dobili odgovor.

O svemu piše i lokalni portal Epodravina. Preostaje samo nadati se da će obitelj ovaj problem što prije riješiti i da će svog voljenog člana uspjeti ispratiti na posljednji počinak.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija Ne zna se uzrok smrti Tijelo poduzetnika iz BiH pronađeno u parkiranu automobilu

Smrt mladog Branimira Poljaka otvara i pitanje kome se obitelji mogu javiti u slučaju slične tragedije, a da pravodobno dobiju potrebnu pomoć od strane države. Obitelj nesretnog Branimira nažalost se uvjerila da taj dio baš i ne funkcionira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene