Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor o Libiji

'Veleposlanik Rusije sastao se sa Stjepanom Mesićem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na medijske napise o tome kako je bivši predsjednik Stjepan Mesić veleposlanicima Kine SAD-a i Rusije obavijestio o poruci koju je dobio od Moamera Gadafija, na upit Nove TV odgovorili su iz Ruskog veleposlanstva.

Međutim, Rusi ne spominju ništa o osobnoj poruci libijskog vođe koji se navodno Mesiću povjerio da se bio spreman povući iz političkog života, ako prestanu NATO napadi.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

'Potvrđujemo da je jučer održan sastanak Veleposlanika Ruske Federacije R.Markarjana sa bivšim predsjednikom Republike Hrvatske S.Mesićem tijekom kojeg je Mesić upoznao rusku stranu sa sadržajem njegovog priopćenja za javnost vezano uz stanje u Libiji objavljenog u hrvatskim medijima. Veleposlanik sa svoje strane je podržao izraženo žaljenje Mesića zbog toga što su krvave borbe posljednjih mjeseci u Libiji odnijele velik broj civilnih žrtava. Osim toga Veleposlanik je dodao da aktualan dramatičan razvoj zbivanja u libijskom konfliktu izgleda svjedoči o skorom prijelazu vlasti u ovoj zemlji u ruke oporbenih snaga. Računamo da će to biti kraj dugog unutarlibijskog krvoprolića koje je donijelo toliko nesreća i muka stanovništvu ove zemlje i toliko naštetilo nacionalnom gospodarstvu. Sigurni smo da iza završetka vojnih akcija mora što prije započeti politički proces formiranja zakonitih institucija vlasti i usuglašenije temelja i načela budućeg demokratskog uređenja države u interesima svih građana uz poštovanje neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Libije', priopćili su iz veleposlanstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene