Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi pravilnik

Prijevoznici nezadovoljni novim pravilnikom: "Ovo znači da je politika ispred gospodarstva"

Prijevoznici ispred Ministarstva (Foto: Dnevnik.hr)
Prijevoznici ispred Ministarstva (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kamioni na cesti (Foto: Dnevnik.hr) Kamioni na cesti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prijevoznici ispred Ministarstva (Foto: Dnevnik.hr) Prijevoznici ispred Ministarstva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dragutin Kranjčec iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Pedesetak nezadovoljnih prijevoznika upozorilo je ministra Olega Butkovića na odredbe novog pravilnika koji je na snagu stupio prošli tjedan.

U njemu stoji kako kamioni teži od 7 i pol tona više ne mogu voziti državnim i županijskim cestama. Promet takvim vozilima moguć je jedino na autocesti. Upravo je to bila tema sastanka. Neki od prijevoznika nemaju alternativne pravce pa za svoj posao i moraju koristiti ionako preskupe autoceste. Osim toga, na nekim dionicama zbog zabrane se put produljuje za više od 100 kilometara.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije" Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

Dragutin Kranjčec iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika objasnio je poziciju prijevoznika. “Nezadovoljstvo nam čini ono što je jasno i glasno rečeno. Da je zatvaranje Murskog Središća, graničnog prijelaza zapravo politička odluka, znači da je politika ispred gospodarstva. Mi ćemo svoje pripoćenje dati ministru. Neka zna što prijevoznici misle i neka on odluči što se još može napraviti. Ali ako danas nije izrazio veće mogućnosti za izmjenu toga, onda sumnjam da će nešto više biti moguće“, zaključio je Kranjčec.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene