Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar tvrdi - sve je platio

Javio se šef zadarskog stožera koji kaže da je Vili Beroš u kafiću ostao dužan: "Ja sam dodao te dvije kune!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Vili Beroš na Twitteru se u nedjelju poslijepodne požalio na neugodno iskustvo u jednom kafiću na Jadranu. Naime, konobarici je rekao da stavi masku, no ona ga nije poslušala. Demonstrativno je ustao i otišao. Svjedoci govore da se derao na konobaricu, što ministar demantira. Neki kažu da nije podmirio račun do kraja. Umjesto 22 ostavio je, kažu, 20 kuna.

Ministar je u razgovoru za DNEVNIK.hr rekao da će tužiti one koji tvrde da su on i supruga ostali dužni.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante"

"Ostavili smo 22 kune, potpuno jasno, i otišli. Tko god tvrdi da nismo ostavili novac, tužit ću ga jer ja nisam imao sitnog pa je moja supruga izvadila dvije kune u komadu'', napomenuo je Beroš.

No dogodio se obrat u priči. Voditelj zadarskog Stožera civilne zaštite kaže - on je bio taj koji je Beroševu računu dodao dvije kune. 

Mate Lukić za DNEVNIK.hr govori da je dodao dvije kune koje su nedostajale kako konobarice ne bi imale problema s inspekcijom. ''Mi smo došli obaviti nadzor. Konobarice su kazale da nedostaju dvije kune koje sam im ja onda dao. Samo sam im htio olakšati, znam da je Porezna uprava nemilosrdna'', pojasnio je Lukić.

Dodaje kako su konobarice kazale da je Beroš taj koji nije ostavio dvije kune, već samo 20 i da je vikao. ''Vlasnik kafića mi je rekao da konobarica ima potvrdu liječnika s kojom ne mora nositi masku zbog respiratornih problema. Naš je zapisnik čist, nije bilo grešaka'', istaknuo je.

Beroš: "Lijepo sam je zamolio"

Neki od svjedoka ranije su nam rekli da se ministar zdravstva Beroš derao na konobaricu te joj kazao da je bezobrazna nakon što joj je rekao da treba nositi masku. Za DNEVNIK.hr Beroš sve demantira.

''Očevici mogu tvrditi svakako. Reagirao sam jer su u kafići bili stranci koji su imali maske, doduše ispod nosa. I sam sam imao masku, i kada sam sjeo, objesio sam je na košulju. Lijepo sam zamolio i mladu damu i njezinu kolegicu zbog drugih da stave masku. Rekao sam da nažalost to tako ne može biti. Nisam rekao da je bezobrazna, samo da to nije primjereno i da svojim primjerom moramo pokazati kako se odnosimo prema gostima'', iznio je svoju stranu priče Beroš.

Vlasnik: "Dogodio se nesretan splet okolnosti"

Vlasnik kafića Josip Kadija ispričao se zbog incidenta. ''Poznato je koliko se ovdje o svemu vodi briga. Dogodio se u nedjelju nesretan splet okolnosti, djevojka koja je posluživala ministra zaista masku ne smije nositi, a druga ju je nakratko skinula jer je bilo iznimno sparno. Baš se ''potrefilo'' da je sve tako ispalo, a svi, bez iznimke, inače poštujemo sve mjere Stožera. Upućujem još jednom isprike ministru i bilo kome tko se u tom trenutku na Trgu osjećao nelagodno'', rekao je Kadija, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon što ispričao svoju verziju događaja, ministar Beroš rekao je kako je za njega priča završena.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene