Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će i kako sve ovo platiti?

Uskoro počinje škola, roditelji užasnuti cijenama: Pogledajte koliko košta najjeftinija, a koliko najskuplja varijanta školskog pribora

Uz hranu, porasle su i cijene školskog pribora i odjeće. Učenici će ove školske godine dobiti besplatne udžbenike i imat će jedan besplatni obrok, no troškovi školovanja su daleko veći nego prošle godine.

Uoči nove školske godine, mnogim roditeljima se vrti u glavi. Iduća dva tjedna glavno pitanje je: Tko će i kako sve ovo platiti? Više od 400 tisuća učenika vraća se u učionice, a dotad treba svega – od većih stvari do sitnica.

"Bilježnice su dosta skuplje, ali isto tako ćemo reći da su bilježnice s kvalitetnijim papirom veće cijene. Isto tako su poskupile i školske torbe. To je činjenica", rekla je Danica Šojat, prodavačica u knjižari.

Pročitajte i ovo Lorena Zec, SOS Rijeka Krvava intervencija u Rijeci Stručnjakinja o muškarcu kojeg je upucao policajac: "Iako nije prijavljivano, iz iskustva mogu reći da je obiteljskog nasilja bilo"

Reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec usporedila je različite brendove i provjerila koje su najniže i najviše cijene. U obzir je uzela bilježnice, radne udžbenike, omotnice, pernice, paket od 12 olovaka, školsku torbu, flomastere, bojice, likovnu mapu, kistove, vodene boje, šestar i ravnalo.

Birate li najjeftinije, potrošit ćete 43 eura, a najskuplja varijanta iznosi više od 303 eura.

Poskupio školski pribor Cijene školskog pribora Foto: DNEVNIK.hr

Više o pripremama za početak nove školske godine možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene