Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osam vojnika stradalo u eksploziji minobacača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam vojnika ranjeno je u petak oko 12,30 sati u tijeku planirane terenske vježbe na Vojnom vježbalištu "Eugena Kvaternika" u Slunju. Ranjavanje je posljedica eksplozije granate 40 mm RBG-6.

Petorica vojnika su već puštena na kućnu njegu jer se radi o lakšim, površinskim ozljedama, a ni ostala trojica nisu zadobila ozljede opasne po život, ali su ipak zadržani na liječenju. 

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Ministarstvo obrane oglasilo se samo priopćenjem na službenim stranicama, gdje stoji da je došlo do ekspozije granate RBG-6 kalibra 40 milimetara. 

Petorica su zadobila tek površinske ozljede i već su otpušteni iz bolnice te upućeni na kućnu njegu, a trojica su zadržana na liječenju. Prevezeni su u bolnicu "Švarča" u Karlovcu gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede nijednog od njih nisu opasne po život. 

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Vojne policije koji su, zajedno sa ostalim nadležnim tijelima Ministarstva obrane i Glavnog stožera, počeli istražne radnje kako bi ispitivali uzroke i okolnosti ekspozije. 

Prema riječima dežurnog liječnika u karlovačkoj bolnici zadržana su trojica vojnika. Neslužbeno odznajemo kako je riječ o profesionalcima, pripadnicima izviđačko-diverzantske postrojbe iz Delnica koji su na slunjskom poligonu obavljali ispitivanje ručnog bacača s automatske puške.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene