Nina Obuljen Koržinek (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Nina Obuljen Koržinek (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u petak kako je njezin savjetnik, predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić, na tribini o Istanbulskoj konvenciji u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić" nastupao kao predsjednik stranke Hrast.


"Gospodin Ilčić je nastupao kao predsjednik stranke Hrast. On se u Ministarstvu bavi drugim pitanjima. Bavi se pitanjima suradnje sa sindikatima, statusom umjetnika", rekla je Obuljen Koržinek na pitanje novinara kako komentira sudjelovanje i izjave Ladislava Ilčića na nedavnoj studentskoj tribini o Istanbulskoj konvenciji kada je, u konstekstu "rodne ideologije" govorio o biološkim razlikama žena i muškaraca, te o tome da je promjena spola zapravo nemoguća.

Vezani članci Zvijezda na riječkom neboderu - 3 Grad Rijeka oštro reagirao na izjavu ministrice: ''To je opasan otklon od dosadašnjeg ministričina razumijevanja umjetnosti'' Zvijezda na riječkom neboderu - 3 Ministrica kulture o crvenoj zvijezdi nad Rijekom: "To je primarno politička akcija "

Ministrica kulture Obuljen Koržinek uputila je novinare da se za sva pitanja i komentare vezano uz izjave Ladislava Ilčića obrate svi njemu kao predsjedniku stranke Hrast.

Ministrica je dala izjavu novinarima u petak navečer nakon što je s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport Janicom Kostelić obišla izložbu Hrvatskog športskog muzeja "Hrvatski sokolovi" u zgradi dvorane ZTD Hrvatski sokol u Zagrebu, u sklopu 13. manifestacije Noć muzeja, čija je ovogodišnja tema Muzeji i šport. (Hina)