Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"promjena spola je nemoguća"

Ilčić na predavanju o Istanbulskoj konvenciji pričao o menstruaciji i hormonima: "Moja izjava ne vrijeđa žene"

Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik Nove TV) Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Šef stranke HRAST, Ladislav Ilčić, inače savjetnik ministrice kulture, neki dan je studentima održao predavanje o Istanbulskoj konvenciji pa se dotaknuo i menstruacije i ženskih hormona.

"Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća", poručio je Ilčić na predavanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrast odgovorio HNS-u Treba li iz javnog prostora ukloniti dvije trećine hrvatskih građana? Slika nije dostupna stiera napustio savjetnik Udruge slave Ilčićev odlazak: A sad adio!

Pitali smo gospodina Ilčića smatra li da je svojom izjavom uvrijedio žene, pa tako i svoju šeficu, ministricu kulture?

Znanstvena je činjenica da hormoni utječu na osjećaje i raspoloženja, a ta znanstvena činjenica nikako ne vrijeđa žene, već pokazuje pogrešnost rodne ideologije koja tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim aspektima spolnosti. Naravno, ovakvi članci koji stavljaju moje riječi u pogrešan kontekst za cilj imaju samo to da me učine neozbiljnim, no na takve smiješne pokušaje smo i ja i dobar dio javnosti već naučeni“, kaže Ilčić.

Dobili smo i šturi odgovor iz ministarstva kulture iz kojeg poručuju da je izneseno Ilčić rekao kao šef stranke, a ne zaposlenik ministarstva.

Kažu da se u ministarstvu Ilčić bavi pitanjima suradnje sa sindikatima, radnim pravima i statusom umjetnika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene