Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mostovac objavio dokument

Grlić Radman o optužbama Nikole Grmoje: "On se ne bavi ničim drugim osim sramoćenjem"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman odgovorio je na optužbe koje je na njegov račun iznio Nikola Grmoja.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman se nakon sjednice Vlade osvrnuo na optužbe koje je na njegov račun danas iznio Mostov zastupnik Nikola Grmoja. Podsjetimo, Grmoja je objavio da diplomat Damir Sabljak zatražio da se ministru ukine imunitet kako bi ga mogao kazneno progoniti.

"Kada je bio glavni tajnik, gospodin Sabljak nije to pitanje otvarao, a onda je smijenjen. U trenutku kada je Most izbačen iz vladajuće koalicije, krenulo se s tom pričom i ja sam to naslijedio", rekao je ministar.

"USKOK je u kolovozu 2021. odbacio neosnovanu prijavu gospodina Sabljaka protiv mene i moje bivše kolegice. Međutim, ovdje vidimo da je kolega Sabljak izmanipuliran od gospodina Grmoje koji se ne bavi ničim drugim nego sramoćenjem", rekao je Grlić Radman te dodao da se radi o pokušaju difamacije Vlade, kao i njezina predsjednika Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NABAVA BRADLEYJA Banožić: "Milanović treba reći zašto je zagovarao skuplju ponudu s manjim brojem vozila"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Tužna je naša ulica...'' Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog: Od pjevača su se oprostili neutješni kolege, prijatelji i obitelj, uz lijes je stajala dirljiva posveta

Također je rekao da se odazvao na poziv Antikorupcijskog vijeća, na čijem je čelu bio Grmoja, kako bi svjedočio o ovom slučaju.

"Ja sam se odazvao iako nisam bio duža. Tri sata i 45 minuta smo razgovarali. Čak i oni koji su bili skloniji Grmoji su posumnjali u njegove optužbe. On je bio gotovo blijed kad su ga svi napustili", tvrdi Grlić Radman.

Grmojine optužbe 

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja objavio je na svojem profilu na Facebooku da je premijer Andrej Plenković "u novom problemu" jer mu je stigao zahtjev za ukidanjem imuniteta ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

"Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić je potvrdio rješenjem kako je potrebno ukinuti imunitet ministru Gordanu Grliću Radmanu da bi se mogao nastaviti kazneni postupak povezan s prijevarama u veleposlanstvima Australiji i SAD-u", napisao je Grmoja.

Mostov zastupnik je dodao da je premijer "imunitet članova Vlade prije dvije godine nazvao 'reliktom prošlosti'" te da je tada najavio da će se taj imunitet ukinuti. Međutim, istaknuo je Grmoja, sada tjednima u ladici skriva zahtjev o ukidanju imunitetu vlastitog ministra.

"Imunitet članova Vlade ćemo ukinuti po žurnom postupku nakon rušenja s vlasti koruptivne Organizacije čije održavanje servisiraju šefice DORH-a i USKOK-a koje su se razotkrile s lažnim iskazima o skrivanju dokumenata od pravosuđa Europske unije u slučaju HDZ-ove ministrice Žalac", zaključio je Grmoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene