Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pauzi sjednice Sabora

Andrej Plenković: "Novi zastupnici su osjetljivi, ali očvrsnut će. A Pavić je ono s poklonima malo nespretno izveo"

Plenković je komentirao i stanje ministra Malenice koji je zaražen koronavirusom.

Premijer Andrej Plenković je u pauzi od sjednice Sabora odgovarao na pitanja novinara te rekao kako u programu Vlade kojeg je predstavio nema ništa posebno novoga.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

„I prije nego sam počeo govoriti, već je bilo 20 prijava za repliku, znači da su ti zastupnici sve već znali. Nisu me izbacili iz takta. Ima među novim zatupnicima dosta ovih koji su tankoćutni, osjetljivi su, ali očvrsnut će, nije problem“, rekao je premijer.

Upitan koliko ruku u Saboru očekuje, Plenković kaže kako je dovoljno 76.

„Meni je dosta 76. Ne bavim se ekstralobiranjem, ja nikog ne molim, a nitko iz HDZ-a nitko nije imao mandat da razgovara s ikim osim mene , a ja nisam ni s kim razgovarao. Tko želi dati potporu ovoj Vladi može to učiniti javno i transparentno“, poručio je.

Rekao je i kako će ukinuti imunitet članovima Vlade samo za korupcijska djela.

„To je snažna poruka u borbi protiv korupcije“, rekao je.

Komentirao je i potez sada bivšeg ministra Marka Pavića koji je protokolarnim poklonima dodao još poneki i to navodno platio svojom karticom pa si refundirao trošak. 

„Vidio sam što je Pavić rekao, ali vjerujem da je imao dobru namjeru samo je to malo nespretno izveo“, rekao je Plenković. 

Novinari su ga pitali i za stanje ministra Malenice koji je pozitivan na koronavirus. Rekao je da su se čuli prekjučer.

„On je mlad, ne smije korona njemu ništa. Nije mu drago da je pozitivan, ali nije u dramatičnoj situaciji, ali nisam dobio dojam da je slab jer da je ne bi bio kod kuće“, rekao je Plenković i dodao kako tradicionalne fotografije svih članova Vlade neće biti dok ne dođe Malenica.

„Ne možemo se slikati bez njega, čekat ćemo ga“, kaže.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene