Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov zastupnik Nikola Grmoja ustvrdio je u utorak u Hrvatskom saboru kako je nekoć respektabilna tvrtka Badel "nestala u šaci malog Meteora iz Đakova" zahvaljujući pogodovanju države, premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića i bivšeg Todorićeva direktora Darka Kneza.


Operacija počinje tako što Knez u svibnju 2016. za 18 milijuna kuna kupuje 25 posto dionica Meteora, mjesec dana kasnije "tijelo pod izravnom ingerencijom ministra Marića" otpisuje 107 milijuna kuna Badelovih dugova prema državi, a u veljači ove godine, "pod pokroviteljstvom i uz pogodovanje Plenkovićeve Vlade" preuzima Badel 1862, premda je ponuda slovačkog alkoholnog diva bila peterostruko izdašnija, rekao je Grmoja nakon stanke.

Vezani članci Marin Miletić Miletić definirao LGBT propagandu: ''Dječak od 14 godina danas misli da se zove Marin, sutra Marina, a kad popije četiri piva, ni sam ne zna što je" Prijetnje Nikoli Grmoji Grmoja dobio odvratne prijetnje, sve ih objavio: "Jesi li spreman gledat svoje najdraže kako leže u sanduku?"

"Tako je Badel, tvrtka vlasnik značajnih nekretnina, u veljači ove godine dobio novog vlasnika - đakovačku grupu Meteor, novokomponiranu tvrtku u vlasništvu bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Ante Raspudića i bivšeg Todorićeva direktora Darka Kneza", ustvrdio je Mostov zastupnik.

Zapitao je zašto su Plenkovićevi ministri prepustili Badel slabijem ponuđaču u tobože otvorenoj tržišnoj utakmici. Prihvaćena je ponuda od svega 30 milijuna kuna, koju je Meteor platio Badelu u gotovini, vjerovnicima će isplatiti 150 milijuna kuna u razdoblju između pet i osam godina, a 200 milijuna kuna dugova pretvorit će u vlasnički kapital.

Druga ponuda za preuzimanje Badela iznosila je 370 milijuna kuna, 115 milijuna vjerovnicima odmah u gotovini, a 89 milijuna ulaganja u proizvodnju.

I nepismenima je jasno čija je ponuda bila bolja za radnike, vjerovnike i Badel, pa ipak Meteor grupa dobila je vjetar u leđa Plenkovićeve Vlade, ustvrdio je Grmoja i ustvrdio da je "u ime te tipične hrvatske privatizacijske muljaže u rukama HDZ-ovih stranačkih kolega završila zlatna koka Badel". (Hina)