Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svinjska gripa u Istri?

Nijemac u izolaciji zbog sumnje na svinjsku gripu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački je turist stavljen u izolaciju u svoju kamp-prikolicu u jednom kampu u Istri nakon što se posumnjalo da je zaražen svinjskom gripom.

Nakon dojave, koju je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije dobio u utorak, muškarac čija je kći, koja je ostala u Njemačkoj s dijagnozom svinjske gripe, prevezen je u pulsku bolnicu na zarazni odjel gdje mu je uzet bris grla i nosa te su nalazi poslani u Zagreb. Do rezultata, odnosno odgovora na pitanje je li turist zaražen virusom gripe tipa A(H1N1), bit će u izolaciji, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Zoran Milanović U MAGIČNOJ ISTRI Milanović: ''Djelujem kao ucviljena šiparica, ali ... Tretiraju nas kao zemlju trećeg reda, zahvaljujući HDZ-u''

Kamp-prikolica izolirana

Voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak za Večernji je rekla da je njegova kamp-prikolica izolirana i da su ostali turisti sigurni. Inače, i supruga oboljelog gosta odmah je primila preventivnu dozu lijeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene