Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNE I DO 200.000 KUNA

Nevjerojatan postupak Mađara, na Viru izvadili perisku: "Rekao sam im da ne smiju, ne trzaju!"

Mađari vade periske na Visu
Mađari vade periske na Visu Foto: Morski.hr
Mađari su na Viru izvadili perisku. Nisu znali o kakvom je morskom blagu riječ, da je ona zaštićena, a ni da kazna za uništavanje iznosi i do 200.000 kuna.

Mađari su na Viru izvadili perisku. Radi se o zaštićenoj vrsti kojoj prijeti izumiranje, a kazna za uništavanje je i do 200 tisuća kuna. O opasnom narušavanju bogatstva hrvatskog pomorja izvijestio je Morski.hr

Javila im se Angela Bradarić sa Hrvatskog veterinarskog instituta, koja je informaciju o svemu dobila od ronioca Vedrana iz RK-a Nautilus s Visa. Ronilac joj je poslao fotografije mađarskih turista koji su izvadili zaštićenu plemenitu perisku iz mora na Viru.

"Rekao sam im da ne smiju, da je zaštićena, da će platiti kaznu. Ne trzaju! Evo je vani!" ispričala je Angela prepisku s Vedranom. 

Vedran je zbog postupka Mađara zvao policiju, a pritom je educirao Mađare o kakvoj je zaštićenoj vrsti riječ

Angela je u jednom trenutku fotografije Mađara koji imaju perisku poslala policiji. Mađari, koji su navodno također ronioci, vratili su perisku u more nakon što im je ronilac rekao da je pozvana policija.

Pročitajte i ovo Karneval u Notting Hillu - 4 DVOJE LJUDI U BOLNICI Kaos na karnevalu u Londonu: Niz napada nožem, 200-tinjak uhićenih zbog oružja, droge, seksualnih prijestupa, napada na policajce...

Ostali su šokirani kada su čuli da je riječ o zaštićenoj vrsti i da ih je u Jadranskom moru samo 26. Periska je uspješno vraćena u more. 

"Okupala me sreća. Od prve Vedranove poruke do dolaska policije prošlo je malo više od 20 minuta!" napomenula je Angela, koja je bila sretna jer je periska spašena. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene