U nedjelju navečer snažan vjetar u Zadru počupao je stabla i porušio kontejnere. Nevera je u 15 minuta opustošila grad, a u nevremenu nitko nije ozlijeđen.

Galerija


Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, nevera je u Zadru u roku od 15 minuta napravila popriličnu štetu. Počupano je 60 stabala i porušeni su kontejneri, ali srećom nema ozlijeđenih. Dijelovi stabala padali su i na automobile.

Vezani članci Evakuacija zametenih osoba u Gorskom kotaru Snijeg diljem zemlje, u Lici i Gorskom kotaru mećava: HGSS spasio tri osobe i psa koji su ostali zameteni Snjegović u Fužinama Što nas danas čeka? Kiša, snijeg, bura, zaleđena cesta...

Zadranka Marija kaže da se činilo da gradom hara pijavica. ''Gledaš i ne vjeruješ. Padaju stabla. Protiv prirode se jednostavno ne može. Nadam se da će ovo očistiti da možemo ujutro na posao'', rekla je. Na jednoj od snimki u galeriji vidi se mladić koji čistiti ostatke stabala s ulice koje je snažan vjetar nanio.

Zadar nije jedini grad koje je snažno nevrijeme opustošilo. Tijekom popodneva veći dio zemlje zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom, a ponegdje i tučom. Policija je izvijestila o ogromnim posljedicama nevremena - vjetar je nosio krovove zgrada i kuća, čupao stabla, a nekoliko je osoba ozlijeđeno. U nekim su mjestima stanovnici ostali bez opskrbe električnom energijom.

Najteže posljedice prijavljene su na području Vukovarsko-srijemske županije gdje je nevrijeme praćeno vjetrom, tučom i kišom zahvatilo veći dio županije. Tuča veličine oraha, a ponegdje i jajeta, u kratkom je vremenu počinila velike materijalne štete na području cijele županije.

Zbog snažnih oluja državni hidrometeorološki zavod za dio Hrvatske je objavio narančasti meteoalarm koji ukazuje na opasno vrijeme. Za Dalmaciju je pak objavljen žuti meteoalarm koji govori o potencijalno opasnom vremenu.