U poslijepodnevnim satima u nedjelju nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom, a ponegdje i tučom, zahvatilo je više dijelova zemlje. Policija je izvijestila o ogromnim posljedicama nevremena, a još uvijek zaprimaju dojave građana.

Galerija


Nevrijeme je najsnažnije pogodilo Vukovarsko-srijemsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Primorsko-goransku, Zagrebačku, Sisačko-moslavačku, Krapinsko-zagorsku i Brodsko-posavsku županiju. Zaprimljene su dojave o srušenom drveću na prometnice i dalekovode, o nestancima električne energije, oštećenjima krovišta, ozljedama osoba.

Najteže posljedice prijavljene su na području Vukovarsko-srijemske županije gdje je nevrijeme praćeno vjetrom, tučom i kišom zahvatilo veći dio županije. Tuča veličine oraha, a ponegdje i jajeta, u kratkom je vremenu počinila velike materijalne štete na području cijele županije. Čitatelj nam je poslao snimku nevremena u Vukovaru i fotografije štete koja je nastala u poljoprivredi. Njemu su nastradali nasadi lubenice, rajčice i paprike, a štetu procjenjuje između 50 i 60.000 kuna.

Vezani članci Obilna kiša u Lici poplavila je maslinike Stigla najavljena promjena vremena: Obilna kiša u Istri, snijeg pao u Gorskom kotaru, žuti alarm upaljen i za sutra Šibenik pod vodom Šibenik poharala kiša i tuča, poplavljena podzemna garaža: "11 minuta je padala kiša. Jedanaest!"

U istoj županiji su zaprimljene i dojave o oborenim stablima na prometnicama, prekinutim žicama električne mreže, dok je u Drenovcima vjetar odnio krov s osnovne škole. U Borovu Naselju dvije starije žene su od udara tuče lakše ozlijeđene, a u Posavskim Podgajcima je muškarac pao s krova. Načelnik općine Drenovci podignuo je tim Civilne zaštite za opće namjene. U naselju Topola kod Bošnjaka pijavica je potrgala žice električne mreže i oborila nekoliko stabala, pa ekipe HEP-a na terenu saniraju štetu.

Nevrijeme je zahvatilo i Krapinsko-zagorsku županiju, a građani su dojavljivali o raskrivenim krovištima kuća, srušenim stupovima električne energije i srušenim stablima. Najviše dojava je bilo s područja Pregrade, Desinića, Petrovskog, Đurmanca, Krapinskih Toplica, Škarićeva, Svetog Križa Začertja, Zagorskih Sela i Huma na Sutli. Prema trenutno dostupnim informacijama, oštećeno je 15-ak krovišta kuća, izvijestila je policija.I u Sisačko-moslavačkoj županiji nevrijeme je zahvatilo područje Siska, Sunje i Lekenika. Tamo su padala drveća na prometnice i elektrovodove, a zaprimljene su i dojave o oštećenju dva krovišta kuća.

U Primorsko-goranskoj županiji kratkotrajno olujno nevrijeme, praćeno kišom, vjetrom i tučom zahvatilo je Rijeku i okolicu. U Rijeci se na cestu srušilo nekoliko limova s krovova, a u jedna je kuća ostala bez električne energije nakon što je u nju udario grom.

Policija javlja i da su se na autocesti A6 kod Kikovice u smjeru Zagreba vozila zbog tuče sklonila pod vijadukt i blokirala promet. Na državnoj cesti D8 od Bakarca prema Kukuljanovu na nekoliko mjesta došlo je do odrona. Poplavljena su prizemlja dvije kuće i to na području Jelenja te u Novom Vinodolskom.

Poplavljen podvožnjak u Zagrebu

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je u mjestu Donji Mosti, na području Kapele, uslijed obilne kiše došlo do nanosa kamenja i cigle na prometnicu na ulazu u mjesto. Na državnu cestu DC 26 palo je drvo.

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji je nevrijeme praćeno kišom i vjetrom zahvatilo područje Male Gorice, Klinča Sela, Pavučnjaka, Paukovca, Trpuca te dijelove Grada Zagreba. Nadležni županijski centar 112 zaprimio je dojave o srušenim stablima i oštećenjima dalekovoda, a u Škorpikovoj ulici u Zagrebu je kiša poplavila podvožnjak.

Dijelovi županije ostali bez struje

I Brodsko-posavsku županiju je zahvatilo nevrijeme. U mjestu Davor je vjetar srušio i oštetio više krovova kuća i gospodarskih objekata te srušio nekoliko stabala. U Slavonskom Brodu je prijavljeno više padova granja i stabala na kolnike. Na širem području županije je došlo do prekida opskrbom električnom energijom zbog vjetra koji je rušio električne stupove s vodovima.

Iz policije ističu da županijski centri 112 još uvijek zaprimaju dojave građana o posljedicama nastalim nevremenom.

Dalija Orešković ide u utrku za Pantovčak: ''Niti jedan drugi kandidat neće govoriti o korupciji kao ja''