Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćen na staro

Najpoznatiji zagrebački balkon vraćen u prvobitne gabarite: "Zakon je mreža u kojoj uvijek velike ribe prolaze, a male će se uloviti"

Aktualno Galerija Prošireni balkon vraćen u stare gabarite Prošireni balkon vraćen u stare gabarite Foto: DNEVNIK.hr Balkon u Zagrebu - 1 Balkon u Zagrebu - 1 Foto: Čitatelj Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 1 Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 2 Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 3 Galerija 1/9 >>
Priča o balkonu koji je postao hit zbog domišljate, ali ilegalne nadogradnje dobila je nastavak. Balkon je dobio potpuno novu vizuru, a susjedima, nakon što im je proslavio kvart, kao da malo nedostaje.

Proširen balkon – o kojem je prošlog tjedna prvi izvijestio DNEVNIK.hr i pokrenuo lavinu objava u medijima – vraćen je u stare gabarite.

"Naš zakon je mreža u kojoj uvijek velike ribe prolaze, a mali će se uloviti. Gospođa je stradala zbog pola metra balkona, a velike ribe prolaze i njima se nikad ništa neće dogoditi", rekao je Boris.

Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 1 Prošireni balkon vraćen u stare gabarite (Foto: DNEVNIK.hr)

Gospođi koja ga je montirala nedostajalo je prostora na starom balkonu, pa je osmislila novi. Postao je tolika senzacija da je građevinska inspekcija ekspresno izišla na teren. Drveni produžetak nestao je i prije nego što je inspekcija stigla. Ona je samo utvrdila da je nadogradnja uklonjena i da je postupak u tijeku.

Pročitajte i ovo Bespravno izgrađeni balkon - 2 Bespravna gradnja "A je to" balkon usred Zagreba, arhitekti i susjedi zgroženi: "Ja sam bez riječi"

Pročitajte i ovo Balkon u Zagrebu - 1 Neobično! Kako povećati kvadraturu balkona? Evo jedne ideje iz centra Zagreba: "Ima svakakvih ludorija, ali ovo..."

Rješenje nije najsretnije, a sretni nisu ni svi susjedi. Neki čak sa sjetom gledaju na balkon koji je na neki način simbol parole "snađi se".

"Taj balkon stvarno nikome nije smetao. Mislim da smo ga čak mogli zaštititi kao materijalno ili nematerijalno dobro, kao jedan oblik snalažljivosti i širenja prostora koji nikom ne smeta. Zapravo je šteta što to više ne postoji", rekao je Boris reporterki Dnevnika Nove TV Ameli Čilić.

Možda balkon koji je već viralan doista postane atrakcija kao zaštitni znak ovdašnjeg načina života.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene