Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Rasima Ćufurovića

Ponovo nestao muškarac koji je bio držan kao rob i brutalno zlostavljan kod Karlovca

Rasim Ćufurović (Foto: Avaz)
Rasim Ćufurović (Foto: Avaz) Foto: Avaz
Stravična sudbina 37-godišnjeg Rasima Ćufurovića iz Velike Kladuše, koji je, u potrazi za poslom, završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, zgrozila je javnost. Sada je ponovno nestao.

Gotovo dvije godine nakon otkrića kako je živio, nitko od obitelji Rasima Ćufurovića ne zna gdje se nalazi. Pojavile su se sumnje da je ponovo završio među Romima u Karlovcu.

Pročitajte i ovo Gregorian Bivolaru Lice s Interpolove tjeralice Uhićen poznati joga guru (71) i vođa sekte: Na popisu optužbi su silovanja, otmice i trgovina ljudima Ilustracija užas kod Zagreba Otac, sin i snaha tjerali ženu da prosi i čisti: Kad je odbila, tukli su je i ubacili u gepek, ali im je pobjegla

"Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac. Znamo da se, nakon Karlovca, liječio i u Rijeci. Čuli smo da je od jednog Roma iz Karlovca tražio da ga izvede iz bolnice i da se kod njega nalazi, ali nikakve više informacije nemamo", kazao je Ćufurovićev brat Zlatko Mandić za Avaz.

Ćufurović živi od socijalne pomoći koja mu se isplaćuje u Karlovcu, no njegov brat nije siguran je li Centar za socijalni rad upoznat o tome što se trenutno događa s njegovim bratom.

Jezivi slučaj robovlasništva, za što je u listopadu prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog. Iz Općinskog suda u Karlovcu doznaje se da suđenje još uvijek nije počelo.

"Spis je proslijeđen izvanraspravnom vijeću Općinskog suda u Karlovcu radi donošenja odluke o mjerama opreza koje su određene prema okrivljenicima. Nakon pravomoćnosti donesene odluke izvanraspravnog vijeća, predmet će biti u fazi određivanja glavne rasprave", navedeno je u odgovoru sutkinje Blaženka Lugar-Vladić, kojoj je dodijeljen spis u ovom predmetu.

Na optuženičkoj klupi trebali bi se naći članovi monstruozne obitelji Velić: otac Petar i njegovi sinovi Dražen, Ivan i Igor, te osobe inicijala T.V., M.J., R.N. i J.A. Svi se oni brane sa slobode.

Obitelj iz pakla pred tužiteljem se branila šutnjom, ali su u potpunosti negirali da su počinili kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva. Riječ je o trgovini ljudima, nezakonitom oduzimanju slobode i nanošenju teških ozljeda.

Liječnici šokirani viđenim

Podsjetimo, liječnici su ostali šokirani povredama i stanjem u kojem je Ćufurović dovezen u bolnicu, alarmirali su policiju i javnost je počela doznavati detalje o životu Rasima Ćufurovića. Zadobio je višestruke udarce po tijelu, prijelome desne podlaktice, izbijeni su mu zubi, slomljena donja čeljust pa je morao na operaciju.

Na leđima je imao rane koje su, kako je rekao, nastale kad je poliven sprejem za čišćenje papaka stoke. Noktiju nije imao, otpali su mu, jer su ga Velići čekićem udarali po prstima na rukama i nogama, a zbog stalnih batina, mokrio je krv. Zbog toga je izgubio 30 kilograma. Nakon što se oporavio, smješten je u sklonište za žrtve trgovine ljudima.

Ćufurović je u travnju 2016. godine, u potrazi za poslom, došao na imanje obitelji Velić u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do listopada 2017. Maltretirali su ga psihički i fizički, a od stravične sudbine pobjegao je samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu nanijeli kad su ga teško pretukli.

Bacili su ga polumrtvog u grabu iza imanja, iz koje je Ćufurović ispuzao i došao do susjeda, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opću bolnicu.

Aktualno Analiza Mislava Bage: Predsjednica i dalje najpopularnija, no evo tko joj se najviše približio Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Drugi dio istraživanja Crobarometar za travanj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Analiza Mislava Bage: Predsjednica i dalje najpopularnija, no evo tko joj se najviše približio 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene