Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 200 lešina

Nesnosan smrad uznemirio stanovnike: "Bile su u zavezanim kutijama od banana, ugušile su se"

Aktualno Galerija Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 1 Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 2 Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 3 Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 4 Lešine kokoši bačene uz cestu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Mario Trbušić Galerija 1/7 >>
Nevjerojatni prizori dolaze iz mjesta Mrežnički Venac kraj Duge Rese. Tik uz cestu netko je iskrcao dvadesetak kutija punih lešina kokoši. Na terenu su bile nadležne službe, a sve istražuje policija. Čini se da su se kokoši ugušile pa ih je netko odlučio odbaciti u prirodu. Kokoši su bile u zavezanim kutijama od banane.

Nesnosan smrad širio se okolicom Mrežničkog Venca. Prvi su ga osjetili Rangeri - čuvari prirode koji djeluju na području Karlovačke županije.

Mario Trbušić iz Udruge Ranger Čuvari prirode Karlovac , objašnjava "Nije trebalo uopće ni vidjeti, nego se namirisalo u krugu jedno 50 metara".

Rendžeri su sve prijavili nadležnim službama. Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata naložila je njihovo hitno uklanjanje i o svemu obavijestila policiju.

Pročitajte i ovo Poni Ide poni preko Save Prošetao se Mostom slobode i zbunio vozače: Je li ga netko namjerno pustio u zagrebačku noć?

Pročitajte i ovo Zaštita kućnih ljubimaca - 1 Nova pravila Od danas drastične kazne za zlostavljanje životinja! Počinitelji će plaćati 10 puta više nego ranije

Marija Kasunić iz Komunalnog redarstva Grada Duge Rese kaže "Mi smo u popodnevnim satima oko 17 sati dobili prijavu policijskih djelatnika, izašli van na teren i utvrdili da su te odbačene kokoši stvarno tu na lokaciji te smo mi putem ovlaštenika te kokoši i zbrinuli".

Više od 200 lešina kokoši nesilica bilo je bačeno u prirodu i to samo nekoliko stotina metara od izvora pitke vode.

"Njih je bilo 210 komada, ovlaštenik je njih prebrojio i sada će na daljnje postupanje u kafileriju. Ovo je prvi put i za nas i za tvrtku koja je ovlaštenik da je u toj količini odbačeno te lešine", rekla je Kasunić.

Troškove sanacije snosit će Grad, a apeliraju da je odvoz lešina za registrirane posjednike životinja besplatan.

Pročitajte i ovo Vladimir Ferbežar Loše vijesti Hrvatskoj nedostaje milijun domaćih svinja, proizvođači očajni: "Sve sam rasprodao da bih opstao, dalje ne ide"

Pročitajte i ovo Istraživanje na otoku Gough Odmor od buke San vam je raditi na nenaseljenom otoku? Možete za 30.000 eura, ali samo ako volite ove životinje

Mladen Rakočević, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Duge Rese kaže kako će račun doći na Grad Dugu Resu "Mi ćemo prijaviti policiji i Državnom odvjetništvu da se pokuša otkriti počinitelj. Netko je uzgajivač toga ne, netko postoji".

Prema zasad dostupnim informacijama iz Državnog Inspektorata do uginuća kokoši došlo je zbog gušenja tijekom transporta. U tijeku je potraga za počiniteljem nakon čega će se utvrđivati ima li u svemu elemenata kažnjive radnje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene