Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjevno izvlačenje

HGSS spasio vozača iz 70 metara duboke provalije: "Mislili smo da osoba više nije živa, ovo je pravo čudo"

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Mjesto nesreće u Gospiću, ilustracija - 1 Mjesto nesreće u Gospiću, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mjesto nesreće u Gospiću, ilustracija - 2 Mjesto nesreće u Gospiću, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Josip Devčić, HGSS Gospić - 2 Josip Devčić, HGSS Gospić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Josip Devčić, HGSS Gospić - 1 Galerija 1/6 >>
HGSS Gospić u četvrtak je odradio zahtjevnu akciju, spašavanje vozača koji je vozilom sletio u provaliju. Nesreća se dogodila oko 2 sata iza ponoći na cesti Gospić- Karlobag.

Dojavu o nesreći policija je dobila od samog vozača ujutro oko 7 sati i 30 minuta. Okolnosti nesreće, kažu iz policije još su nerazjašnjene.

Vozač je, srećom, pad u 70 metara duboku provaliju preživio. Zbrinut je u gospićku Opću bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama. Alkotestom utvrđeno je da vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a analiza krvi na prisutnost alkohola i droga još se čeka.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja HGSS-a prevezen u bolnicu FOTO Muškarac automobilom sletio u provaliju od više desetaka metara, spašavao ga HGSS

Pročitajte i ovo HGSS u akciji HGSS u akciji Ova je njuškica spasila život muškarcu: "Nestala osoba je vraćena svojim bližnjima"

Na mjestu nesreće bio je i novinar Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, koji otkriva kako je došlo do nesreće i koliko je bila zahtjevna akcija izvlačenja.

"Ličko-senjska policija još uvijek utvrđuje detalje ove nesreće, ono što se zna da je vozač oko dva sata iz smjera Gospića krenuo prema Karlobagu, vrlo je vjerojatno da je zaspao jer se vide na cesti tragovi koji pokazuju kojim je putem završio u provaliji i samo pukom srećom je preživio. Obavijestio je policijske službenike tek oko sedam sati ujutro kada je došao svijesti", izvijestio je Mikić.

Akcijom spašavanja je rukovodio Josip Devčić iz HGSS-a Gospić koji objašnjava koliko je zahtjevna bila ova akcija "Mi smo na ovom dijelu navikli na ovakve intervencije, imali smo već desetak ovakvih intervencija, ali pravo je čudo da je preživio", kaže Devčić koji dodaje da je najteže bilo vozača izvući iz vozila, ali kad su to uspjeli, vrlo brzo su ga, već u 9 sati predali liječničkoj službi.

"Bio je svjestan i komunicirao je s nama, no ne sjeća se događaja i nije nam znao reći nikakve informacije", objašnjava Devčić. Potvrđuje da se na ovom dijelu ceste često događaju ovakve nesreće.

"Najčešće stradaju motociklisti koji dolaze u zavoju i imali smo i smrtnih slučajeva i mi kad smo došli danas, mislili smo i da ova osoba nije više živa i ovo je pravo čudo", objašnjava HGSS-ovac.

Vozače upozorava da je ova cesta opasna te im savjetuje da smanje brzinu i prilagode vožnju uvjetima, "Brzina je najveći problem", zaključuje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene