Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić i Baldasar u problemima

PRORAČUN "VISI" ZA ZAGREB I SPLIT - Slijedi li im blokada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački proračun i nakon prvog čitanja je upitan. Rasprava o proračunu grada Splita predviđena je za 19. i 20. prosinca, no nepoznanica je hoće li prijedlog gradonačelnika imati i potrebnih 18 ruku u Gradskom vijeću za izglasavanje prijedloga.

Iz HDZ-a su poručili kako ovakav prijedlog proračuna neće podržati. Protiv prijedloga već su se izjasnili SDP-ovci, HNS-ovci, i HSLS-ovci. Ako se ne izglasa proračuna, Milan Bandić nakon Božića prestaje biti zagrebački gradonačelnik, a upravljanje gradom preuzima Vladin Povjerenik.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

"Hoćete nešto mijenjati? Vi nešto znate očito više nego ja, ali pitajte me svejedno 20. 12. za to pa ću vam ja onda znati odgovoriti", rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

"Poznavajući gradonačelnika, on bi mogao nekim čudom predložiti korijenite promjene tog proračuna, ali ja ću ponoviti što sam rekao i prethodnih dana. Ja osobno sam mišljenja da je vrlo malo vremena do 20. prosinca za te korijenite promjene", ističe Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine.

Rasprava o proračunu grada Splita predviđena je za 19. i 20. prosinca, rekao je to za Novu TV gradonačelnik Ivo Baldasar. Istaknuo je kako je planiran veći proračun nego prošle godine i to u iznosu većem od milijardu kuna.

No, nepoznanica je hoće li njegov prijedlog imati i potrebnih 18 ruku u Gradskom vijeću za izglasavanje prijedloga. Nedonošenje proračuna u izbornoj godini značilo bi blokadu grada na duže vrijeme, smatra Baldasar.

''Ja sam gotovo siguran da će se proračun izglasat. Ja vam razgovaram samo s onima koji su me podržavali cijeli mandat i koji su uglavnom nezavisni, sa SDP-om uopće nisam razgovarao, a nešto sam razgovarao s HDZ-om'', zaključuje Baldasar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene