Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustavni sud odlučio

Propao referendum Željke Markić - Nema dovoljno potpisa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj od 380.649 potpisa inicijative U ime obitelji nije dovoljan za raspisivanje referenduma kojim bi se promijenio Ustav.

Neće biti referenduma o izbornom zakonu jer inicijativa u Ime obitelji nema dovoljno potpisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna COVID POTVRDE I "STOŽEROKRACIJA" Poznat datum: Ustavni sud objavio kad će donijeti odluku o ustavnosti Mostovih referendumskih pitanja Slika nije dostupna Referendum o braku DIP: Pozivanje članova Vlade za ili protiv referenduma je promidžba

'Na dan 21. rujna 2014. godine, punoljetnih osoba s biračkim pravom u Republici Hrvatskoj, koje su upisane u registar birača bilo je ukupno 4.525.136. Od toga 4.042.522 punoljetnih osoba s biračkim pravom ima prebivalište u RH, dok 482.614 nema prebivalište u Hrvatskoj', konstatirao je Ustavni sud, koji je tako potvrdio informaciju koju je u srijedu navečer objavio Dnevnik Nove TV.

Markić: Imamo pola milijuna SDP-ovih 'duhova birača'

To znači da 380.649 potpisa inicijative U ime obitelji nije dostatno za raspisivanje referenduma kojim bi se promijenio Ustav jer nije skupljeno 10 posto potpisa birača što iznosi 404.252.

Suci Ustavnog suda takvu su odluku donijeli nakon razmatranja baza podataka MUP-a, Ministarstva uprave i Državnog zavoda za statistiku, a na zahtjev udruge U ime obitelji.

Rješenje Ustavnog suda pogledajte OVDJE:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene