Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj od 380.649 potpisa inicijative U ime obitelji nije dovoljan za raspisivanje referenduma kojim bi se promijenio Ustav.


Neće biti referenduma o izbornom zakonu jer inicijativa u Ime obitelji nema dovoljno potpisa.

Vezani članci Slika nije dostupna DIP: Pozivanje članova Vlade za ili protiv referenduma je promidžba Slika nije dostupna Bosanac: Ako referendum ne prođe, vratite novac! Markić: Krenite od sebe!

'Na dan 21. rujna 2014. godine, punoljetnih osoba s biračkim pravom u Republici Hrvatskoj, koje su upisane u registar birača bilo je ukupno 4.525.136. Od toga 4.042.522 punoljetnih osoba s biračkim pravom ima prebivalište u RH, dok 482.614 nema prebivalište u Hrvatskoj', konstatirao je Ustavni sud, koji je tako potvrdio informaciju koju je u srijedu navečer objavio Dnevnik Nove TV.

Markić: Imamo pola milijuna SDP-ovih 'duhova birača'

To znači da 380.649 potpisa inicijative U ime obitelji nije dostatno za raspisivanje referenduma kojim bi se promijenio Ustav jer nije skupljeno 10 posto potpisa birača što iznosi 404.252.

Suci Ustavnog suda takvu su odluku donijeli nakon razmatranja baza podataka MUP-a, Ministarstva uprave i Državnog zavoda za statistiku, a na zahtjev udruge U ime obitelji.

Rješenje Ustavnog suda pogledajte OVDJE:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook