Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Novi zaplet u ilegalnom domu za starije: Štićenica ostala bez stana. Prepisala ga suvlasnici doma, ona ga već prodala

Provjereno: Ilegalni dom za starije - 3
Provjereno: Ilegalni dom za starije - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno: Ilegalni dom za starije - 1 Provjereno: Ilegalni dom za starije - 1 Foto: Provjereno Provjereno: Ilegalni dom za starije - 2 Provjereno: Ilegalni dom za starije - 2 Foto: Provjereno Provjereno: Ilegalni dom za starije - 3 Provjereno: Ilegalni dom za starije - 3 Foto: Provjereno +0 Provjereno: Ilegalni dom za starije - 4 Galerija 1/4 >>
Prošlotjedna priča Provjerenog o ilegalnom domu za starije dobila je svoj nastavak, i to onaj u kojem je jedna od štićenica ostala bez nekretnine.

Reporterka Barbara Majstorović Ivezović doznaje kako je štićenica temeljem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, koji je u ovom slučaju protuzakonit, svoj stan pripisala suvlasnici ilegalnog doma, koja ga već ga je uspjela i prodati - i to svojem odvjetniku.

''Teti sam donosila stvari svaki put samo preko ograde, donijela bih joj kekse, robu koja je još falila. Potpisali smo onda specijalnu punomoć kojom ja mogu prodati stan, obavljati sve u vezi toga, da ona ne mora izlaziti van, ići kod javnih bilježnika, i to je bilo to.

Međutim, u roku od nekih sedam dana sam ja dobila mail od nekog odvjetnika u kojem mi on piše da teta želi raskinuti tu punomoć i da moram vratiti ključeve od stana i osobnu iskaznicu'', ispričala je za Provjereno nećakinja starice.

''Mislim, jednostavno stvarno nisam mogla niti očekivati da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Da bi ju netko išao nagovarati protiv familije. Nagovoriti ju da stan nekom drugom prepisuje'', dodaje.

Da podsjetimo, Provjereno je prošlog tjedna u reportaži ukazalo na ilegalni rad doma za starije, čijoj je suvlasnici jedan dom već ranije zatvoren. Njezine bivše djelatnice progovorile su o nehumanim uvjetima skrbi o više od 20 štićenika koji su posljednje dane provodili bez adekvatne zdravstvene njege i osnovnih uvjeta za život, poput tople vode ili grijanja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Predstavnici Hrvatskog veterinarskog instituta pred Antikorupcijskim vijećem - 1 NEVJEROJATNA PRIČA Provjereno istražuje kako je došlo do toga da se državni novac u Hrvatskom veterinarskom institutu tretira kao - vlastiti prihod

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu ni striptizete ni porno glumice Plaćaju im da bi ih gledali, ali bez fizičkog kontakta: Dvije Hrvatice opisale svoj posao na stranici s eksplicitnim sadržajem

Nakon što je navedeni dom zatvoren, suvlasnica iz ove priče sve je štićenike samo prebacila u novi, za koji nikada nije dobila potrebne dozvole za rad. Nedugo nakon objave priče u Provjerenom na teren je izašla i policija, a nadležno ministarstvo najavljuje sudski postupak.

Iako odvjetnik koji je sudjelovao u cijeloj priči oko stana tvrdi kako se ne sjeća da je vlasnica stana bila štićenica doma, ekipa Provjerenog u posjedu je e-maila koji dokazuje suprotno.

Osim toga, ostaje pitanje što će se dogoditi sa štićenicima ilegalnog doma i gdje će biti smješteni nakon zatvaranja? Detalje donosi večerašnje Provjereno u 23 sata na Novoj TV.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene