Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak s vladom

Nastavlja li se najdulji štrajk u povijesti? Malenica se sastaje sa Sindikatom

Aktualno Galerija Štrajk državnih službenika i namještenika - 4 Štrajk državnih službenika i namještenika - 4 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk državnih službenika i namještenika - 3 Štrajk državnih službenika i namještenika - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk državnih službenika i namještenika - 2 Štrajk državnih službenika i namještenika - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Štrajk državnih službenika i namještenika - 1 Galerija 1/4 >>
Spisi na sudu i dalje se gomilaju jer štrajk službenika i namještenika na sudovima i dalje traje. Poslijepodne se sastaju dvije suprotstavljene strane.

Ministar pravosuđa poslijepodne će se sastati s predstavnicima Sindikata državnih službenika i namještenika kako bi pokušali dogovoriti prekid štrajka koji traje već trideset osam dana.

Službenici i namještenici na sudovima i u državnim odvjetništvima traže povećanje plaća od 400 eura. Pozicija je Vlade da povećanja sada nema, već iduće godine, s provođenjem novog zakona o plaćama, dok sindikat prijeti potpunim prestankom rada.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica sastat će se s Ivom Šušković, predsjednicom sindikata koji zastupa ljude koji štrajkaju u pravosuđu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
    

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene