Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati uvjereni

'Narod postaje svjestan svoje moći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi oštar sukob sindikata i ministra Popijača. Sukobili su se zbog Zakona o radu, a mirovinska reforma sukob je produbila.

Ozren Matijašević rad ministra Popijača ocjenjuje nerelevantnim, a ministar tvrdi da sindikalist kontinuirano minira svaki dijalog. Hrvatska udruga sindikata ne povlači svoj ultimatum. Ne povuče li Vlada sporni Zakon o mirovinskom osiguranju iz hitne procedure, Matijašević najavljuje mogućnost općeg štrajka. ‘Ministar ponovno ponavlja nekorektne, nepametne izjave i na najbolji mogući način reklamira sindikalni pokret i mene’, rekao je Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Stanje gospodarstva je loše. ‘Da je to isto razbijeno u milijun komadića je dokaz o relevantnosti ministra gospodarstva u ovoj aktualnoj Vladi’, dodaje Matijašević. ‘Ne želim zapravo komentirati to da gospodin Matijašević ocjenjuje jesam li ja relevantan ministar ili ne, to zaista ne ovisi o njegovoj ocjeni, nego o djelima, a ja ću se truditi da taj posao obavim korektno’, rekao je ministar Popijač.

Matijašević ne odustaje od svojih zahtjeva, a to je povlačenje izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju i ukidanje dužnosničkih mirovina. Preduvjet je to za ponovno sudjelovanje u GSV-u. ‘Reforma koja je poslana bez mogućnosti da socijalni partneri sudjeluju u kreiranju ne može biti dio nikakvih mjera, a najmanje nužnih mjera za oporavak hrvatskog gospodarstva’, rekao je Matijašević.

>> Matijašević: Javnost obmanjuje Vlada koja nije ispunila obećanja!

‘Odustajanja od toga zaista nema i ne može biti, ali svi su pozvani, pa i gospodin Matijašević u GSV, gdje možemo argumentirano razgovarati o svim relevantnim temama. Socijalni dijalog se ne može provoditi ultimatumima’, rekao je Popijač.

Sindikati će protiv mirovinskog zakona lobirati kod svih saborskih zastupnika, a ne uspiju li srušiti Zakon, ići će u štrajk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene