Nenadu Šajnoviću je za niz kaznenih djela određena objedinjena kazna od godinu i tri mjeseca zatvora, a njegova je majka Ana dobila šest mjeseci, uvjetno na dvije godine. Presude su nepravomoćne i obrana ima pravo žalbe.

Galerija +0 Nenad Šajnović na izricanju presude za napad na ekipu Provjerenog (Foto: Dnevnik.hr)

Na Općinskom sudu u Bjelovaru danas je donesena nepravomoćna presuda protiv Nenada Šainovića i njegove majke Ane Šajnović zbog prijetnji i napada na novinarsku ekipu Provjerenog - reporterku Emu Branicu, snimatelja Alana Novaka i asistenta snimatelja Gorana Jaganjca.

Vezani članci Provjereno: Prosjakinja - 6 Bolesnu, onemoćalu i gladnu je tjera da prosi, a onda joj sve uzme i zapije. I još tvrdi: "Ima i gorih stvari" Realan prikaz ženskog tijela - 1 Žene koje su mitu savršenstva rekle - dosta: "To je moj osobni i društveni eksperiment"

Šajnoviću je za niz kaznenih djela određena objedinjena kazna od godinu i tri mjeseca zatvora, a njegova je majka dobila šest mjeseci, uvjetno na dvije godine. Na presude obrana ima pravo žalbe.

Podsjetimo, do napada je došlo u rujnu 2017. godine, u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice, tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno. Ekipa emisije došla je u Veliki Pašijan kako bi nastavila priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki, brat napadača.

"Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da 'ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću'. Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom", ispričala je tada Ema Branica.

Napadačevoj majci Ani već je određena i presuda u prekršajnom postupku, u kojem je zbog remećenja reda i mira u istom slučaju dobila 30 dana zatvora i mora podmiriti tisuću kuna sudskih troškova. Ta je presuda također nepravomoćna.

Novinarka Ema Branica već je ranije bila na meti nasilnika, prevaranta Tita Gubića, koji je prerušen u ženu zavodio starije muškarce radi njihove imovine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju