Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rekordni broj intervencija

Burna noć u Zagrebu: Stablo zdrobilo vozilo Hitne pomoći, vatrogasci izvlačili još jednu osobu

Hitna pomoć Metković (Ivo Cagalj/PIXSELL)
Hitna pomoć Metković (Ivo Cagalj/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Hitna pomoć Metković (Ivo Cagalj/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Nakon više od 800 intervencija tijekom olujnog nevremena koje je poharalo Zagreb, iz Javne vatrogasne postrojbe za DNEVNIK.hr rekli su kako je prošla noć tijekom koje je snažan vjetar i dalje puhao.

Vatrogasci su u Zagrebu u ponedjeljak imali pune ruke posla s više od 800 intervencija širom grada. Najveći broj intervencija odnosio se na polomljena i iščupana stabla pa su iz JVP-a upozorili građane da do slabljenja vjetra izbjegavaju šume i parkove.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Prometna nesreća na križanju Šubićeve i Zvonimirove Očevid u tijeku Sudar moćne električne jurilice u centru Zagreba: Jedna osoba prevezena na Traumatologiju

Za DNEVNIK.hr iz JVP-a su kazali kako je tijekom noći, od 19 sati u ponedjeljak do 7 sati u utorak, situacija ipak bila mirnija. Ukupno je zaprimljeno oko 120 dojava, od kojih su dio zaprimila dobrovoljna vatrogasna društva.

Oko 2 sata u noći u Ulici Božidara Magovca u Zagrebu na vozilo Hitne pomoći palo je stablo, a samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen, kazali su iz JVP-a. Udarac stabla u vozilo Hitne ublažio je automobil koji se našao pored, a vatrogasci su morali izvlačiti medicinskog tenhičara koji je ostao zarobljen u vozilu. Izišao je bez ozljeda.

Zbog jakog je vjetra tijekom noći i u Cesarčevoj ulici na ulazu u javni WC palo stablo.

Iz Zagrebačkog holdinga su kazali da se tijekom noći na njihovu besplatnu liniju javilo pet građana, ali da nije bilo ozbiljnijih dojava. Tijekom jutra u utorak nije bilo poteškoća u javnom prijevozu.

Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih u razgovoru za Hinu kazao je da su vatrogasci da ukupni broj intervencija u protekla dva dana dosegnuo brojku od rekordnih 500. "Premašen je broj intervencija iz 2013. godine kada je bilo veliko nevrijeme na Sljemenu", kazao je Jembrih dodavši da su na terenu vatrogasci iz 57 društava u Zagrebu.

Među intervencijama je bilo i onih u kojima su vatrogasci spašavali ljude koji su ostali zarobljeni u svojim kućama.

Groblja ponovno otvorena za javnost

Iz Zagrebačkog Holdinga je javljeno da su groblja otvorena za javnost od utorka u podne.

"Na svim grobljima obavljat će se sanacija šteta, te molimo korisnike za razumijevanje. Podružnica će naredna dva tjedna obavljati očevide po lokacijama groblja i evidentirati nastalu štetu.

Molimo sve korisnike grobnih mjesta na kojima je nastala šteta od nevremena da se jave u Podružnicu kako bi regulirali svoje pravo na odštetu", poručuju iz Holdinga.

Podsjetimo, jako olujno nevrijeme poharalo je Zagreb i uzrokovalo brojna oštećenja na zgradama i prometnicama. Uslijed nevremena ozlijeđeno je najmanje šestero ljudi. Udari olujnog vjetra odlomili su i ploče na fasadi zgrade KBC Zagreb – Rebro.

Šef područnog ureda civilne zaštite grada Zagreba Damir Pilčik potvrdio je da su do ponedjeljka navečer imali više od 2000 poziva građana i 500-tinjak intervencija. (V.P./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene