U Gajnicama će se postaviti asfaltne trake (Foto: Dnevnik.hr) - 1
U Gajnicama će se postaviti asfaltne trake (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Nakon priloga u Dnevniku Nove TV o pobuni stanovnika zagrebačkih Gajnica zbog ulice bez nogostupa kojom djeca svakodnevno hodaju na putu do škole, iz Grada su poručili da imaju kratkoročno i dugoročno rješenje.


Stanovnici ulice Karažnik iz zagrebačkih Gajnica ustali su zbog loše prometne infrastrukture u blizini osnovne škole. Skupljaju potpise za peticiju, Gradu pišu već dvadesetak godina, a odgovor nisu dobili.

Vezani članci Radovan Fuchs Fuchs izgubio živce: "Uz sve ove neandertalne epidemiologe, problem su ljudi koji održavaju pandemiju" Bernarda Jug, učiteljica i antimaskerica Učiteljica koja poziva na linč ne mora strahovati za posao: "Otkaz? Pa uredno ispunjava svoje obveze"

Zbog pojačanog prometa u ulici bez nogostupa strahuju za sigurnost svoje djece. U utorak su u Dnevniku Nove TV apelirali na pomoć nadležnih, a mi smo danas inzistirali na odgovoru. Iz Ureda pročelnika za prostorno graditeljstvo stigao je odgovor koji stanovnici Gajnica čekaju godinama.

Iz ureda su poručili imaju kratkoročno i dugoročno rješenje. Ulica uskoro više neće biti dvosmjerna već jednosmjerna - u smjeru zapada. Ograničenje brzine s 40 kilometara na sat, smanjit će se na 30 kilometara na sat, a postavit će se i asfaltne trake.

U Gajnicama će se postaviti asfaltne trake (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Gajnicama će se postaviti asfaltne trake (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Na sjevernom dijelu kolnika, do početka rekonstrukcije, obilježit će se nogostup, točnije na kolninku će biti odvojen prostor za pješake, a od automobila bi ih trebale štiti vibracijske trake poput onih u tunelima na autocestama.

Dugoročno - plan Grada je rekonstruirati cijelu ulicu. Od ulice Dubravica do ulice Dolec izgradnjom pravog nogostupa. Idejni projekt, kažu iz nadležnog Ureda već je izrađen, a lokacijska dozvola izdana je još 1. studenog. 2017 No gotovo godinu dana kasnije stvar je zapela na imovinsko-pravnim odnosima. Nadležni ured krenuo je u otkup privatnih čestica, izradi glavnog projekta i ishođenju građevinske dozvole.

Drugim riječima, sad će stanari kuća uz ulicu morati prodati Gradu svoje parcele kako bi uz cestu bilo prostora za gradnju nogostupa.

Sigurnost se kaže Gradonačelnik, u Zagrebu piše velikim slovom - pa ćemo vidjeti koliko brzo će s riječi preći na djela.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju