Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika akcija policije

Reporter Dnevnika Nove TV otkriva za što se točno tereti načelnik Čeminca Zlatko Pinjuh: "Tri su kraka istrage..."

U velikoj policijskoj akciji u Baranji pretresena je kuća, odnosno soba za najam kontroverznog načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha. Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da je uhićeno pet osoba.

Policija je pretresla kuću, odnosno sobe za najam načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha. U tijeku je pretres poslovnih prostora i osobnih automobila. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić neslužbeno doznaje kako je uhićeno pet osoba.

Uz Pinjuha uhićena su i dvojica sinova, šefica računovodstva Općine Čeminac te ravnateljica vrtića.

Pročitajte i ovo Pretres kuće Zlatka Pinjuha za što ga se tereti VIDEO Uhićeni kontroverzni načelnik Čeminca i njegovi sinovi: Zlatko Pinjuh u marici odveden na ispitivanje

"Riječ je o jednoj neobičnoj akciji USKOK-a u kojoj je uhićena gotovo cijela obitelj. Dakle, tri su kraka istrage. U prvom kraku istražitelji terete načelnika općine Čeminec da je vršio pritisak na dvoje zaposlenika općine da u drugom kaznenom postupku koji se vodi protiv njega lažno svjedoče. Pritom je zaprijetio da će im srediti otkaz u općini ako to ne učine", javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Drugi krak istrage istražitelje je odveo do spornih stambenih subvencija gdje se uključuje i načelnikova obitelj. Dvojica sinova, zaručnica jednog od sinova, ali i načelnikova partnerica. Načelnik je, naime, samome sebi, odnosno svojoj obitelji, isplaćivao stambene subvencije koje im nisu pripadale. Za sve je to bila zadužena njegova partnerica koja je bila šefica računovodstva", rekao je Mikić.

"Treći krak istrage istražitelje je odveo do spornih ovrha koje je načelnik izdavao mještanima svoje općine. Kada se sva tri kraka istrage objedine, istražitelji vjeruju da je načelnik zajedno sa svojom obitelji oštetio proračun za otprilike pola milijuna kuna", javio je reporter Domagoj Mikić.

Završeno je ispitivanje Zlatka Pinjuha u USKOK-u u Osijeku. Ostali koji su uhićeni tijekom dana bit će ispitani sutra.

Podsjetimo, emisija Provjereno još je prije pet godina počela istraživati sumnje u Pinjuhovu zlouporabu položaja i ovlasti, a USKOK je u siječnju prošle godine protiv Pinjuha i njegovih sinova podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene