Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obiteljski poticaji

Još nevjerojatnija priča od one o HDZ-ovu županu: "Gospodine Mato, vi kad budete načelnik općine..."

Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac
Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac Foto: Provjereno
Priča poput one o županu Ivi Žiniću ima još, a Provjereno večeras donosi jednu još nevjerojatniju, o slučaju načelnika Općine Čeminac Zlatka Pinjuha.

Provjereno večeras donosi priču koja potvrđuje da ono što ovih dana čitamo i slušamo o županu Ivi Žiniću – u Hrvatskoj nije slučajnost. U općini Čeminac, smještenoj u Osječko-baranjskoj županiji, Provjereno je bilo već sedam puta, a sve zbog sumnjivih subvencija i postupaka načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, što je na kraju rezultiralo i opsežnom optužnicom DORH-a protiv šest osoba.

Priča ide ovako: Načelnik Čeminca Zlatko Pinjuh, njegova dvojica sinova, zatim njegova nevjenčana supruga, kako je nazivaju lokalci, njezin sin i nećak, a odnedavno i djevojka njezina sina, ravnateljica lokalnog vrtića, prijavljeni su na istoj adresi u Grabovcu.

I dok Općina načelniku sufinancira trećinu mjesečne rate kredita u švicarcima, drugima s iste adrese sufinancira stambene kredite, no da bi ostvarili tu pogodnost, pogađate, morali su imati prijavljeno prebivalište u općini. U stanovima, kupljenima uz subvenciju Općine, sinovi načelnika ne žive, već ih iznajmljuju, kao što to radi i najnovija cimerica na zajedničkoj adresi.

Najkreativniji u rješavanju pitanja nekretnine bio je sin načelnikove nevjenčane supruge koji je kuću, uz potporu Općine od 75 %, kupio od vlastite majke.

No priča ide dalje i sličnosti među sustanarima adrese u Grabovcu sve je više – poput onih da su trojica od njih zaposlena u komunalnom poduzeću Općine ili onih da su im dodatni izvor zarade lokalni nogometni klub ili vrtić.

Godinama vijećnici, mještani, poduzetnici i poljoprivrednici upozoravaju na sve to.

"Je li moralno da na istoj adresi imamo pet subvencija za stanove u Osijeku i njegov za kredit u švicarcima, koji da se isplate do kraja - ovu će općinu stajati 2,6 milijuna kuna?" pita se Matko Perković, vijećnik Općine Čeminac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kontroverzni Zlatko Pinjuh Dok ga DORH češlja, on nastavlja po svome i tvrdi da je čist kao suza: "Zašto bi me trebalo biti sram, sve je transparentno!"

Pročitajte i ovo Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "nevjerojatna situacija" Apsurd kakav pravosuđe ne pamti: Pinjuha se tereti da je oštetio općinu, a sada će mu odvjetnika platiti - općina!

O svemu tome ekipa Provjerenog htjela je razgovarati s načelnikom Čeminca, a ovo je samo dio razgovora:

Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac Reporter Provjerenog Mato Barišić i načelnik Zlatko Pinjuh Foto: Provjereno

Mato Barišić, Provjereno: Vaši sinovi, osim što jedan radi u komunalnom, a drugi u KBC-u Osijek, rade još svaki po jedan posao, jedan u HNK-u Grabovac, drugi u Dječjem vrtiću Ivančica… Nije postojala niti jedna nezaposlena osoba na području Općine, a da je mogla raditi taj posao?

Zlatko Pinjuh: Gospodine Mato, vi kada budete načelnik općine...

Mato Barišić, Provjereno: Što, onda ću ja zaposliti svoje sinove??

Zlatko Pinjuh: Hehe, onda ćete vi organizirati rad na području te općine.

Provjereno gledajte večeras na Novoj TV.

Emisija koja svakog četvrtka mijenja društvo nabolje, Provjereno, kao i urednica i voditeljica Provjerenog Ivana Paradžiković, u utrci su za medijsku nagradu Zlatni studio u kategorijama Najbolja TV emisija i Najbolji TV voditelj/voditeljica.

Podržite ih svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene