Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto je sve bliže

Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Aktualno Galerija Ljetovanje - 1 Ljetovanje - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Ljetovanje - 2 Ljetovanje - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Ljetovanje - 3 Ljetovanje - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ljetovanje - 4 Galerija 1/4 >>
Nakon neočekivano velikog interesa gostiju za Uskrs, iznajmljivači na Jadranu pripremaju se za pravu sezonu. Cijene, kažu, ove godine ne bi trebale previše rasti, a građani ih pomno prate i pripremaju budžete.

Ljeto je sve bliže, pa valja isplanirati godišnji odmor, a čini se da će trebati malo podebljati budžet. Cijene, tvrdi Tomislav Fein iz udruge Hrvatskih putničkih agencija, su rasle, ali znatno sporije nego prošlih godina.

"Cijena mora pratiti kvalitetu. Ako je netko uložio u nešto, poboljšao kvalitetu svog smještaja, onda je OK i da ta cijena raste", rekao je Fein reporterki Dnevnika Nove TV Karli Trstenjak.

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

Ima i onih koji ove sezone neće dizati cijeni.

"Velika većina je rekla da neće dizati ništa zato što su se prošle godine cijene drastično digle baš zbog uvođenja eura i inflacije. Tako da mislim da ćemo ostati na razinama prošlogodišnjim", rekla je Lorena John iz Zajednice iznajmljivača Istre.

U budžet treba uračunati i troškove puta, hrane te eventualnih izleta – to je, ugrubo, dodatnih 400-tinjak eura.

Neki najavljuju rekordnu sezonu

Diljem obale iznajmljivače je iznenadio velik broj gostiju već oko Uskrsa.

"Nastavno na to, očekujemo izvrsnu sezonu. Ja očekujem da je rekordna sezona pred nama", napomenuo je Nino Dubretić, vlasnik agencije za iznajmljivanje apartmana.

Za najpoznatije destinacije kapaciteti početkom kolovoza na platformi Booking već su popunjeni između 70 i 80 posto.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Primjerice, smještaj od sedam dana u apartmanu za četveročlanu obitelj se na Hvaru može naći od 500, u Splitu od 700 ili Rovinju od 800 eura. Dubrovnik je, standardno, nešto skuplji pa najjeftiniji dostupni smještaj u staroj gradskoj jezgri iznos 1400 eura.

"Jadran nudi vrhunske kapacitete, hotele, male hotele, ali isto tako i povoljan obiteljski smještaj koji može si priuštiti svako tko želi putovati", smatra Fein.

Ovisno o tome što tko želi i koliko je novca spreman izdvojiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene