Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaznice skupe, prihodi veliki

Kome idu milijuni od zlatne dubrovačke koke? Brojke su daleko od predpandemijskih, ali...

Aktualno Galerija Dubrovačke zidine - 4 Dubrovačke zidine - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine - 8 Dubrovačke zidine - 8 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine - 7 Dubrovačke zidine - 7 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine - 3 Dubrovačke zidine - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Dubrovačke zidine - 2 Galerija 1/9 >>
Zlatna dubrovačka koka su dubrovačke zidine, čiji su prihodi išli i preko 150 milijuna kuna. Dnevnik Nove TV više je puta izvještavao o nefiskaliziranim ulaznicama, no taj je problem riješen. Provjerili smo kamo sve ide novac od ulaznica.

Za obiteljski selfie jedno od najljepših mjesta su dubrovačke zidine. Rijetko gdje se tako nešto može vidjeti, no rijetko gdje će vidjeti i cijene ulaznica.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Posjetitelji kažu- skupo, ali vrijedi toga. "Mislim da je malo previše, trideset eura, ali eto tu smo jedanput pa smo to učinili", kazao je turist iz Nizozemske reporteru Mariju Juriču.

Kao i tisuće drugih posjetitelja. A brojke su daleko od onih predpandemijskih. Posljednji podaci Društva prijatelja dubrovačke starine pokazuju da je ovaj kulturni biser do kraja srpnja obišlo 225 tisuća posjetitelja. Iako to nije bila praksa dugo godina, ulaznice su sada i fiskalizirane.

"To je krenulo prošle godine. Evo ulaznice na kojoj piše da smo mi u sklopu fiskalizacije. Ja vam moram reći da smo mi jedina udruga koja je ušla u fiskalizaciju", kazala je predsjednica Društva Renata Andjus.

Dio kolača dobije država, grad i društvo koje upravlja zidinama.

"Na masu od šesnaest i pol milijuna koje smo do sada zaradili platili smo 3,3 milijuna PDV-a i neto prihod je 13,2 milijuna. Od tih trinaest milijuna Grad Dubrovnik je dobio oko osam milijuna, a Društvo prijatelja za obnovu spomenika oko šest milijuna", rekla je Andjus.

Poreznoj upravi postavili smo nekoliko pitanja, među kojima i ono o provjeri prije fiskalizacije te iznos koji se prikupljao svih ovih godina. "Podatke o poreznim postupcima i sve druge podatke kojima raspolaže u vezi s poreznim obveznikom, Porezna uprava dužna je čuvati kao poreznu tajnu sukladno odredbama članka 8. Općeg poreznog zakona", birokratski su odgovorili u priopćenju.

Novac koje dobije društvo, kažu, ide u spomenike. Svi koji ga vode, dodaju, ne uzimaju ni lipe jer su volonteri. Zidine su 2019. donijele prihod veći od 150 milijuna kuna. Ali, tada nije bilo fiskalizacije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene