Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijena i dalje 200 kuna

Uprihoduju više od 150 milijuna kuna, a za plaće traže pomoć države

Dubrovačke zidine - ulaznice - 4
Dubrovačke zidine - ulaznice - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dubrovačke zidine - ulaznice - 1 Dubrovačke zidine - ulaznice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine - ulaznice - 4 Dubrovačke zidine - ulaznice - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine - ulaznice - 2 Dubrovačke zidine - ulaznice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine - ulaznice - 3 Dubrovačke zidine - ulaznice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Dubrovačke zidine - ulaznice - 5 Galerija 1/7 >>
S juga Hrvatske stiže vijest da su otvorene dubrovačke zidine. Cijena ulaznica nije se promijenila - karta stoji 200 kuna, baš kao prošle godine.

Svibanjski dan na dubrovačkim zidinama u proteklim godinama značio bi velike gužve. Iz Grada Dubrovnika rekli su za Dnevnik Nove TV da su u ponedjeljak prodane tek dvije karte, a u utorak se moglo naići na tek pokojeg domaćeg šetača.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta"

U ovo čudno vrijeme koronakrize, kada se svi okreću domaćim gostima i spuštaju cijene, dubrovačke zidine imaju istu cijenu karte kao i prošle godine – 200 kuna. ''Nije u redu, a eto oni su odlučili tako. Neka zgrću pare'', kaže Dubrovčanin Marko.

Prošle godine zidine su imale milijun i 250 tisuća posjetitelja. Cijena od 200 kuna formirana je jer je želja bila smanjiti gužve, a za koga je danas ta cijena – nije jasno.

Društvo prijatelja dubrovačke starine zamolili smo za izjavu i upitali ih zašto nisu spustili cijenu sada, s obzirom na to da se svi okreću domaćim gostima. ''Nažalost, nitko iz Uprave Društva nije u mogućnosti dati izjavu. Sve cijene ulaznica na objekte kojima upravlja Društvo stvar su poslovne politike Društva'', kažu iz Društva.

Prošle godine uprihodili više od 150 milijuna kuna

No ta poslovna politika utječe na turizam cijelog grada. Tako u Turističkoj zajednici i Gradu na naš upit kažu da će tražiti popuste za Hrvate.

''Smatramo u ovom trenutku da bi svakako trebalo razmotriti mogućnost povoljnije cijene. To je od jutros jedna inicijativa iz jednog užeg kruga, nismo još ništa službeno uputili, pa ćemo vidjeti'', kaže Ana Hrnić iz Turističke zajednice Dubrovnik.

Udruga građana Društvo prijatelja dubrovačke starine koja upravlja zidinama prošle godine od ulaznica je uprihodila više od 150 milijuna kuna. Zbog koronavirusa u ožujku su ostali bez prihoda, pa su dobili od države plaću za 71 radnika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene