Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živjeli od donacija

Nakon 15 godina ukida se rad pčelarske službe u Zagrebu: "Molili smo ih, ali ništa od toga..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 15 godina s radom prestaje Gradska Pčelarska Službe 112. Ne zna se tko će ih zamijeniti, a ovo vrijeme je potencijalno opasno - pogotovo za alergičare.

Obavještavamo ovim putem sve građane Grada Zagreba da nakon 15 godina ostaju bez usluge Gradske Pčelarske Službe 112. Ova služba dugi niz godina volonterski uklanja rojeve pčela koji se u vrijeme rojenja pčela pojavljuju po gradu i to u koordinaciji sa službom 112.

Ove godine su u Gradu nastupila nova pravila te su nakon nekoliko sastanaka u Gradu odlučili obustaviti našu djelatnost zbog nerazumijevanja od strane Grada i novih gradskih vlasti.

"Iz Grada žele da plaćamo 100 kuna mjesečno. Imali smo nekoliko sastanaka s njima, ali ništa od toga", razočarano nam je rekao
predsjednik HUP Pčelinjak Dražen Jerman.

Rekao je da su ih molili, ali da neće dati "niti pet kuna", jer kako kaže - davali su sve ove godine sve od sebe i sami plaćali gorivo te živjeli od donacija.

Pročitajte i ovo Vandal oštetio 22 košnice - 1 Procjena štete u tijeku Vandal u Istri uništio košnice s više od milijun pčela: "Svi krovovi, sve košnice deformirane, podignute..."

Pročitajte i ovo Uginule pčele - 2 masovno uginuće Za pomor pčela kriv je pesticid?: Utvrđena upotreba zabranjenih sredstava

Na naše pitanje tko bi ih mogao zamijeniti, Jerman je rekao da ne zna te da će se vjerojatno raspisati natječaj. Uz to, ističe da je ovo vrijeme potencijalno opasno bez takve usluge pogotovo za osobe koje su alergične na ubod pčela.

Prosječno je Gradska Pčelarska Služba godišnje imala oko 300 intervencija i više od 1000 poziva u kojima su davali savjete građanima.

Poslali smo upit Gradu Zagrebu, čiji ćemo odgovor dobiti čim ga dobijemo.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene